Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine l-a (re)făcut şef pe fostul comandant de la Cernavodă (documente)

ro

30 Jun, 2011 00:00 4062 Marime text
complet_-_Cernavoda_Politia_02.jpgMagistratul care a hotărât suspendarea ordinului cu consecinţa repunerii în funcţie a comisarului şef Nicolae, până la soluţionarea procesului este preşedintele Secţiei Contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Georgiana Pulbere

După cum relatam în ediţiile anterioare, comandantul Poliţiei Cernavodă, comisarul şef Emilian Nicolae, s-a reinstalat pe post, după ce Curtea de Apel Constanţa a decis în favoarea sa, hotărând suspendarea provizorie a ordinului de îndepărtare din funcţie. Ceea ce nu se ştie încă este că magistratul care a hotărât suspendarea ordinului cu consecinţa repunerii în funcţie a comisarului şef Nicolae, până la soluţionarea procesului este preşedintele Secţiei Contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Georgiana Pulbere. Magistratul este totodată şi preşedintele completului C8 Fond al Secţiei contencios administrativ şi fiscal, căruia i-a revenit în urma repartizării aleatorii sarcina de a judeca cererea şefului Poliţiei Cernavodă de suspendare provizorie a ordinului de demitere.

Solicitarea comisarului şef Nicolae a fost înregistrată la Curtea de Apel Constanţa pe data de 20 iunie, în aceeaşi zi în care şeful de la Cernavodă a cerut, tot în instanţă, anularea ordinului cu pricina. Concret, au fost înregistrate două dosare, primul cu numărul 681/36/2011 şi privind anularea ordinului, iar cel de-al doilea - 685/36/2011- având ca obiect strict suspendarea provizorie a executării ordinului, până la soluţionarea primului proces. Dacă primul proces a fost fixat să înceapă pe data de 6 iulie, cel de-al doilea dosar a fost soluţionat mai devreme, în procedura de urgenţă, potrivit legii. Astfel, aşa cum am precizat anterior, în urma repartizării aleatorii, dosarul privind suspendarea provizorie a executării ordinului de demitere a picat la Completul C8 al Secţiei contencios administrativ şi fiscal, format din preşedintele secţiei, magistratul Georgiana Pulbere.

„Dispune suspendarea provizorie"

complet - emilian nicolae.jpgCererea de suspendare s-a judecat la trei zile de la momentul înregistrării, în Cameră de Consiliu, iar pe data de 24 iunie instanţa a admis solicitarea şefului demis al Poliţiei Cernavodă. Prin încheierea 17/CA/2011, judecătorul a decis: „admite cererea. Dispune suspendarea provizorie a executării". În acest context, şeful de la Cernavodă a revenit pe funcţie, unde va rămâne până ce se va soluţiona procesul privind anularea ordinului de demitere.

În ceea ce o priveşte pe judecătoarea Georgiana Pulbere, aceasta a precizat în declaraţia de interese completată la sfârşitul anului trecut, în calitate de preşedinte al Secţiei comerciale, maritimă şi fluvială şi pentru cauze de contencios administrativ şi fiscal al Curţii de Apel Constanţa, că are un „Certificat 40 de acţiuni" la SC Petromidia SA, fiecare acţiune având o valoare de 2,5 lei. La capitolul avere, preşedintele de secţie a menţionat în declaraţia de avere completată în aceeaşi perioadă şi afişată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, că nu deţine în proprietate terenuri, însă are un apartament de 98 de metri pătraţi în Constanţa, cumpărat în anul 2000 şi un autoturism Volvo S40 fabricat în 2009, dobândit în baza unui contract de leasing financiar.

Apartament donat fiicei

Pe data de 21 martie 2008, magistratul i-a donat fiicei sale un apartament în Bucureşti, în valoare de 29.000 de euro. Fără conturi în bancă, active financiare, depozite bancare sau fonduri de investiţii, magistratul a notat că are de returnat către bănci suma totală de 78.753,08 euro, fiind vorba despre două credite, unul de 51.000 de euro contractat în 2006 şi scadent în 2027, iar cel de-al doilea de 27.753,08 euro contractat în 2009 pentru o perioadă de cinci ani. În calitate de „judecător, Preşedinte de secţie", magistratul Georgiana Pulbere a realizat un venit anual de 97.758 de lei, adică 8.146,5 lei lunar. Cu încheierea instanţei prin care s-a dispus suspendarea provizorie a executării ordinului de îndepărtare din funcţie în buzunarul, şeful Poliţiei Cernavodă s-a întors la conducerea Poliţiei Oraşului Cernavodă, cel puţin până la finalizarea procesului.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • saban 15 Jul, 2011 19:17 Escroaca putin spus. Un om tare periculos. Si-a dorit mult sa fie presedinte al Curtii dar n-a dus-o mintea.Nu merita nici functia care o are acum.
  • Mario Campes 04 Jul, 2011 09:31 O ESCROACA L-A REPUS IN FUNCTIE PE ALT ESCROC..