Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:19 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Georgiana Pulbere, de la Curtea de Apel Constanţa, la judecată cu ANI

ro

15 Dec, 2016 00:00 1483 Marime text
Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a avut loc primul termen în dosarul în care Georgianei Pulbere, fostul preşedinte al Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal, din Curtea de Apel Constanţa, i s-a respins, în primă instanţă, acţiunea promovată împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate!
 
La începutul lunii martie 2015, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate au anunţat constatarea încălcării regimului juridic al incompatibilităţilor de către Georgiana Pulbere, preşedintele Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Potrivit ANI, Georgiana Pulbere exercită funcţia de judecător începând cu anul 1995.
 
„În anul 2012, Georgiana Pulbere (în calitate de prestator - formator) a încheiat un contract civil cu SC Omniatest Plus SRL (în calitate de beneficiar), având ca obiect elaborarea şi susţinerea suportului de curs de formare profesională în domeniul achiziţiilor publice, în valoare totală de 1.370 de lei. Astfel, aceasta a încălcat dispoziţiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «funcţia de judecător […] este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior […]», şi dispoziţiile art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, potrivit cărora «funcţiile de judecător […] sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, precum şi a celor de instruire din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri, în condiţiile legii»“.
 
Pe data de 23 martie 2015, Georgiana Pulbere a cerut Curţii de Apel Bucureşti anularea deciziei ANI. La începutul lunii octombrie 2015, judecătorii au respins acţiunea ca nefondată. Pe data de 27 noiembrie 2015, nemulţumită de hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, Georgiana Pulbere a formulat recurs, astfel că dosarul a fost trimis spre soluţionare judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Primul termen de judecată la Curtea Supremă a avut loc ieri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii