Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat amendat în dosarul fostului prim-procuror Constantin Balaban (rechizitoriu)

ro

09 Sep, 2015 00:00 2201 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a acordat, ieri, un nou termen în dosarul în care Constantin Balaban, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, este acuzat că ar fi primit, cu titlu de mită, un vițel. În schimb, magistratul ar fi trebuit să soluționeze favorabil un dosar penal în care doi bărbaţi erau cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală.
 
Tot ieri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa i-au aplicat avocatului Cornel Nechifor o amendă judiciară în valoare de 500 de lei. Sancţiunea a fost aplicată în temeiul dispoziţiilor art. 283, al. 3 C.p.p., potrivit căruia „lipsa nejustificată a avocatului ales sau desemnat din oficiu, fără a asigura substituirea, în condiţiile legii, sau refuzul nejustificat al acestuia de a asigura apărarea, în condiţiile în care s-a asigurat exercitarea deplină a tuturor drepturilor procesuale, se sancţionează cu amendă judiciară de la 500 de lei la 5.000 de lei“.
 
Constantin Balaban este suspectat de efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii, în formă continuată (şapte acte materiale), şi luare de mită (trei infracţiuni).

Citeşte şi

Rechizitoriu
DNA acuză - prim-procurorul Balaban folosea logistica şi personalul Parchetului în administrarea Trans Mondana SRL (document)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii