Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Este treaba Primăriei Constanța să le caute și să le aducă la loc“ „Puzzle“ 3D cu pavelele din Zona Peninsulară a Constanței! (galerie foto+video)

ro

20 Jul, 2016 00:00 4215 Marime text
 

Reabilitarea Pieței Ovidiu cu fonduri europene - proiect în valoare totală de 37.934.638,30 de lei - a schimbat fața centrului istoric al Constanței. 21 de străzi au fost reabilitate și modernizate, astfel că Peninsula are un nou look, fiind mult mai atractivă pentru turiști și nu numai. Asta până de curând când lucrările efectuate în zonă au confirmat că nu facă față „testelor” unor „binevoitori”. Așa s-a ajuns în situația că, la un an de la definitivarea lucrărilor, turiștii, locuitorii din zonă, dar și trecătorii ocazionali să aibă posibilitatea de a admira un deosebit „puzzle“ în zona veche a orașului. Din păcate, însă, piesele care lipsesc sunt chiar pavelele!
 
Știrbite și ciobite, pavelele (ori „biscuiții“ din asfalt) au început efectiv să și dispară în anumite zone ale orașului, deși reabilitarea propriu-zisă abia dacă s-a încheiat de un an. Zona afectată este chiar în buricul târgului, cum s-ar spune, în spatele Arhiepiscopiei Tomisului, aproape de intersecția străzii Revoluției din 22 Decembrie cu bulevardul Elisabeta, care duce spre Acvariul din Constanța. Așadar, alături de obiectivele turistice consacrate ale orașului, Constanța a „reușit“ performanța de a-i atrage pe turiști și cu un puzzle 3D! Din nefericire, nu doar pietonii sunt cei care au de suferit, ci și conducătorii auto care sunt nevoiți să facă manevre de evitare a noilor cratere apărute în asfalt.

Constructorul: „Garanția lucrării nu acoperă și zona de furt”

Contractul „Execuție lucrări aferente obiectivului de investiții Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța“ a avut o valoare totală de 29.543.222,71 lei. Licitația a fost câștigată de asocierea ABC Val - SCD Antrepriză Construct. Situația actuală din Peninsulă nu ar fi o premieră când vine vorba de lucrările efectuate de ABC Val. Reamintim faptul că în iulie 2015 o turistă din Bacău s-a prăbușit în gol de la trei metri după ce balustrada ruginită a falezei a cedat sub greutatea ei. Asta se întâmpla după ce în zonă se terminase, de numai șapte luni, un proiect de cinci milioane de euro care viza „Restaurarea și reamenajarea promenade și a spațiilor verzi din zona Vraja Mării – Cazino - Port Tomis”, constructorul fiind „ABC Val”. Acum o altă lucrare executată de „ABC Val” dă bătăi de cap Primăriei Constanța.
 
Contactat telefonic, constructorul șef Iliuță Cioroiu a susținut că, fiind vorba despre un furt al pavelelor montate de firmă, nu intra în obligațiile acesteia să le înlocuiască. „Noi merge prin zonă, dar nu știu să fi dispărut din pavele. Lucrările efectuate de noi au garanție cinci ani. Însă dacă au dispărut și au fost furate trebuie anunțată Poliția și recuperate de la hoț”, este de părere Iliuță Cioroiu. Însă, dacă erau bine montate, este puțin probabil ca cineva să fi reușit să le scoată cu atâta ușurință. Întrebat dacă în situația prezentată, firma constructoare va înlocui pavelele dispărute, răspunsul a fost relevant: „Pavelele au fost bine montate. Însă este trafic în zonă. Am hârtii făcute la Primărie în care se stipulează să se respecte condițiile prevăzute de noi. Este treaba Primăriei Constanța să contacteze Poliția să le caute și să le aducă la loc. Nu noi le înlocuim pe cele dispărute. Eu le-am pus o dată. Nu pot să completez de câte ori dispar. Garanția lucrării este valabilă dacă se deteriorează ceva, nu înseamnă să acopăr și zona de furt”, ne-a declarat  Iliuță Cioroiu.
 
Am încercat să aflăm și un punct de vedere al primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, sau al viceprimarului Costin Răsăuțeanu, dar niciunul nu a putut fi contactat telefonic până la închiderea ediţiei, iar edilul-șef nu a răspuns nici sms-ului trimis.

Citește și  Se va permite accesul doar rezidenţilor sau celor care au operaţiuni strict necesare în zonă - Restricţii auto drastice în Peninsulă!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 20 Jul, 2016 08:57 Intrebarea de fapt este : sunt destinate aceste pavele traficului auto sau numai celui pietonal ? Bineinteles ca nimeni nu vrea sa raspunda ,primaria tace ,DNA asteapta un denuntator ,executantul se face ca ploua fiind acoperit de semnatura comisiei care confirma cat de minunat s-a facut montajul pavelelor .