Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se va permite accesul doar rezidenţilor sau celor care au operaţiuni strict necesare în zonă Restricţii auto drastice în Peninsulă!

ro

01 Sep, 2015 00:00 4518 Marime text
Viceprimarul Decebal Făgădău a confirmat că un nou proiect de sistematizare a zonei peninsulare a Constanţei este în plină implementare, iar la final se doreşte ca şi circulaţia să fie pusă în acord cu ceea ce se doreşte a se dezvolta aici. „Obiectivul final, la terminarea proiectului de reabilitare a tuturor străzilor din Peninsulă, va fi acela de a nu permite accesul auto decât rezidenţilor sau celor care au operaţiuni strict necesare în zona respectivă. Mă refer la maşini de pază, maşini de valori, dacă vorbim despre băncile din zonă, maşini de aprovizionare. Toate vor avea un interval de acces distinct aşa cum este în toate centrele istorice şi aşa cum ne-am propus din momentul în care am început elaborarea acestui proiect“, a declarat viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

Noua regulă se vrea a contribui la fluidizarea traficului în Peninsulă, precum şi la asigurarea unei zone mult mai accesibile turiştilor şi traficului pietonal. „Vom veni să reglăm circulaţiile astfel încât să creăm două bucle fără comunicare între ele prin strada Marc Aureliu. Ulterior, vom face primul tronson din şoseaua de coastă şi vom face un inel perimetral cu zone de stocare (parcare) astfel încât să separăm fluxul auto al rezidenţilor de cel al constănţenilor şi turiştilor, cu fluxul auto special - pentru maşinile de intervenţie precum salvare, pompieri etc - şi autovehiculele care creează plusvaloare pentru zona de servicii în continuă creştere (n.r. referire la cele ce fac aprovizionarea agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în zona peninsulară)“, a explicat Făgădău.

După ce municipalitatea a supărat, pentru o perioadă, constănţenii ce locuiesc în Peninsulă, în special în zona limitrofă străzii Marc Aureliu, unde se mutase tot traficul de pe strada Mircea cel Bătrân, acum, Primăria Constanţa riscă să-i supere pe alţii. Restricţiile de circulaţie ce vor fi impuse pe viitor presupun asigurarea de spaţii de parcare suficiente, mai ales că este o zonă ce atrage mulţi turişti, indiferent de anotimp. În opinia viceprimarului Făgădău, sunt suficiente locuri de parcare, dar vor fi create şi altele suplimentare. „De exemplu, parcarea de la Poarta 1 este în permanenţă goală. Cred că nu a fost niciun moment în care să nu găseşti loc în parcarea de pe prelungirea Elisabeta. Nu înţeleg de ce nu se îndreaptă oamenii spre ele, având în vedere că, uşor-uşor, toată zona va fi taxată, toate locurile de parcare. În zona peninsulară nu vom face parcări etajate, în vecinătate, da“, a conchis viceprimarul Decebal Făgădău.
Menţionăm faptul că reglementarea circulaţiei în această zonă turistică are ca termen-limită luna mai 2016.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 01 Sep, 2015 12:26 cata incompetenta. si aceasta restrictie se va aplica pentru toti cetatenii sau doar pentru cei cu obrazul subtire? pentru ca, din cate se stie, in portul tomis terasele sunt pline numai de copilasi de bani gata, cu obrazul cat soriciul, pentru care legile si regulile sunt facute degeaba. si daca restrictioneaza accesul vor face plimbari in zona doar mosii si cei din zona, ca restul nu vor avea unde sa-si lase masinile.