Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce despăgubiri credeţi că va primi un poliţist din Constanţa care a stat degeaba şase luni în arest preventiv şi alte patru în arest la domiciliu?

ro

19 Dec, 2017 00:00 5502 Marime text
Judecătorii Curţii de Apel Constanţa s-au pronunţat definitiv în dosarul în care un poliţist local din judeţul Constanţa a dat în judecată Statul Român pentru repararea prejudiciilor cauzate de erorile judiciare. Poliţistul a stat şase luni în arest preventiv şi alte patru luni în arest la domiciliu şi ulterior a fost achitat definitiv.
 
Ieri, printr-o decizie definitivă, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au respins acţiunea promovată de poliţistul local, ca nefondată.
 
Omul legii este acuzat că ar fi participat la sustragerea de ţiţei dintr-o conductă aparţinând SC Conpet SA. Fostul agent al Poliţiei Locale Ovidiu a fost reţinut şi arestat preventiv de la 5 iulie 2014 până la 4 decembrie 2014 şi arestat la domiciliu de la 5 decembrie 2014 până la 17 martie 2015.
 
El a fost trimis în judecată în iulie 2014. În luna octombrie 2015, Judecătoria Constanţa a decis achitarea poliţistului local pentru abuz în serviciu în formă continuată deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală. Mai mult, agentul a fost achitat şi pentru favorizarea făptuitorului în formă continuată, judecătorii ajungând la concluzia că fapta nu există.
 
Instanţa a constatat că poliţistul local a fost reţinut şi arestat preventiv de la 5 iulie - 2014 până la 4 decembrie 2014 şi arestat la domiciliu de la 5 decembrie 2014 până la 17 martie 2015. Decizia Judecătoriei Constanţa a fost menţinută şi de Curtea de Apel Constanţa.
 
Alina Hanu, avocat în Baroul Constanţa, spune că, în acest caz, „singura cale de atac ar fi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în situaţia identificării încălcării drepturilor prevăzute în Convenţie. „Cererea către Curtea Europeană ar viza desfăşurarea procesului privind acordarea despăgubirilor pentru eroarea judiciară produsă“, a conchis Alina Hanu.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costea 20 Dec, 2017 09:48 Si atunci nu este binevenita legea raspunderii magistratilor.Sa plateasca pentru greselile aduse in actul de justitie.
  • Ciprian Coada 19 Dec, 2017 09:18 Traiasca justitia independenta!