Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere cu efect de bumerang? Adrian Gâmbuţeanu reclamă un posibil conflict de interese în cazul vicelui Cristian Darie (documente)

ro

27 May, 2015 00:00 2707 Marime text


Între şeful Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RADJDP) Constanţa şi vicepreşedintele Cristian Gheorghe Darie pare să se fi iscat un tărăboi, de când cel din urmă a iniţiat un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcţia de director general al RAJDP Constanţa a lui Adrian Gâmbuţeanu.

Probabil acesta a fost motivul pentru care şeful RAJDP a depus o sesizare la CJC şi la Prefectura Constanţa, în care sesizează un posibil conflict de interese în cazul vicelui Darie. La aceeaşi concluzie pare să fi ajuns şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, care consideră că plângerea înaintată de Gâmbuţeanu CJC-ului şi Prefecturii este motivată de faptul că el a fost cel care a iniţiat proiectul de hotărâre privind revocarea acestuia din funcţie şi numirea lui Daniel Cristu în locul său, la ultima şedinţă de consiliu. „Probabil domnul Gâmbuţeanu a ales să facă acest pas datorită faptului că eu am iniţiat, la ultima şedinţă, un proiect de hotărâre care viza eliberarea din funcţie a lui Adrian Gâmbuţeanu, directorul RAJDP, întrucât mandatul său expirase. Dar, pentru a renunţa la orice fel de interpretări, am decis să demisionez din această comisie care trebuie să aleagă membrii Consiliului de Administraţie al regiei, până când se finalizează acest proces. Doresc prea mult binele regiei de drumuri pentru a lăsa loc de alte interpretări“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, vicepreşedintele Cristian Gheorghe Darie.

Gâmbuţeanu - „Juriştii mei s-au sesizat“ 

Precizăm că vicepreşedintele Cristian Gheorghe este membru al comisiei din cadrul CJC care se ocupă şi de regia de drumuri încă din mandatul trecut. Întrebat dacă au existat unele animozităţi între el şi seful RAJDP, acesta a preferat să nu facă niciun comentariu legat de acest subiect.
De cealaltă parte, şeful RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a confirmat că sesizarea a fost depusă la Consiliul Judeţean, însă nu a dorit să spună ce anume a notat în respectivul document. „Juriştii mei s-au sesizat că trebuie respectate procedurile legale privind alegerea membrilor CA-ului. Pentru a fi respectată procedura legală, s-a înştiinţat CJC-ul că această procedură ar putea să fie anulată din cauza unor fapte sesizate în acea adresă“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu. Întrebat care anume sunt faptele relatate în sesizarea respectivă, şeful regiei ne-a îndrumat să ne interesăm cu privire la acest subiect la CJC, respectiv la Prefectura Constanţa.

Regia de drumuri, „călcată“ de DNA, luna trecută 

Precizăm totodată şi faptul că, în luna aprilie, cu o zi înainte de şedinţa de Consiliu Judeţean în care urma să se dezbătă funcţia lui Gâmbuţeanu - rămas director al regiei cu votul consilierilor judeţeni -, sediul RAJDP a fost „călcat“ de procurorii DNA. şefului regiei declara, la acea dată: „Este vorba despre nişte contracte subcomerciale, nu ni s-au dat prea multe amănunte, până acum nu au fost probleme“. Potrivit unor surse, atât percheziţiile DNA de atunci, cât şi plângerea depusă acum de Gâmbuţeanu ar avea legătură cu nişte firme apropiate vicelui Gheorghe Darie.

Interesele unui vicepreşedinte CJC

În cele ce urmează, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă cea mai recentă declaraţie de interese a vicepreşedintelui CJC Cristian Gheorghe Darie, completată în mai 2014, aşa cum apare ea pe site-ul Consiliului Judeţean şi pe cel al ANI.
Aşa cum se arată în document, vicepreşedintele CJC Cristian Darie este membru fondator al Asociaţiei „Better Business Bureau“ - România, al Asociaţiei Clubul Sportiv de Backgammon Constanţa şi al Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Topalu. În acelaşi document, Cristian Darie îşi declara calitatea de asociat în firmele SC Asociaţii SRL, SC General Auto Trading SRL, SC Valcredi Grup SRL, SC General Grup SRL, SC Pleisty SRL.
Spre deosebire de cele declarate în anii trecuţi, vicepreşedintele CJC nu mai deţine nicio calitate într-o serie de societăţi şi asociaţii precum:
SC General Auto Service SRL, SC General Auto Internaţional SRL, SC Ball Grup SRL, SC Asociaţii Servicii SRL sau SC PC Dual Logistics SRL.
Nu putem să trecem cu vederea nici faptul că Darie este trezorierul Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.
Potrivit datelor actuale de la Registrul Comerţului, Cristian Gheorghe Darie apare ca asociat în Asociaţii Servicii SRL (radiată), Asociaţii SRL, Ball Grup SRL (radiată), General Auto Internaţional SRL (radiată), General Auto Service SRL (radiată), General Auto Trading SRL, General Grup SRL, Pleisty SRL, Valcredi Grup SRL şi Valcredi SRL (radiată). În  Valcredi SRL, radiată încă din anul 2000, apare la Registrul Comerţului şi în calitate de administrator.

Mai multe detalii despre averea viceliderului CJC Gheorghe Darie puteţi citi pe ZIUA de Constanţa, în materialul:
Noile averi ale aleşilor judeţeni: De ce şi-a înstrăinat vicele Cristian Gheorghe Darie proprietăţile din comuna Topalu? (documente)

Interesele şefului regiei de drumuri

În ceea ce priveşte interesele şefului RAJDP, Adrian George Gâmbuţeanu, în prezent judecat în două dosare alături de şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, trebuie precizat că cele mai recente declaraţii de avere şi de interese, publicate atât pe site-ul regiei, cât şi pe cel al Agenţiei de Integritate, au fost completate în anul 2013. Din declaraţia de interese, aflăm că Adrian Gâmbuţeanu este preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al RAJDP Constanţa, membru CA în cadrul (defunctei) DPPJ SRL Constanţa, membru în CA-ul AJOFM Constanţa, vicepreşedinte al Asociaţiei Profesionale de Drumuri şi Poduri România şi membru în Colegiul Director Naţional al Patronatului Drumarilor. Nu mai puţin important este faptul că Adrian Gâmbuţeanu este, potrivit declaraţiei de interese completate în 2013, şi membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii