Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:55 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristinel Dragomir, fostul vice al CJC „Nicuşor Constantinescu mi-a trimis mesaje din America. De unele nu am ţinut cont!“ (rechizitorii)

ro

12 Oct, 2016 00:00 1655 Marime text
În dosar, fostul şef al CJC este bănuit de abuz în serviciu (3 infracțiuni, din care 2 în formă continuată), de constituire a unui grup infracțional organizat, dar şi de conflict de interese (9 infracțiuni, din care 5 în formă continuată).

Ieri, la Tribunalul Constanța a avut loc un nou termen în dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost deferit Justiției alături de alte persoane, printre care se află fostul consilier al șefului CJC și producător general al TVR, Cristian Bogdan Zgabercea.
 
Termenul de ieri a fost primul în acest dosar cu preşedinte de complet Antoneta Ardeleanu, judecător al Tribunalului Constanța, după ce magistratul Iulia Cezara Suciu, investită iniţial cu soluţionarea cauzei, a formulat o cerere de abținere.
 
În cauză, ieri, a fost audiat, în calitate de martor, fostul vicepreședinte al CJC, Cristinel Dragomir.
 
Acesta a declarat, printre altele, că a primit mesaje de la șeful CJC prin îi cerea să o demită pe Felicia Tăicuțu, fost director general al Direcției Generale Economico - Financiare din cadrul Consiliului Județean Constanța.
 
Nicușor Constantinescu se afla atunci în Statele Unite. Nu am ținut cont de acele mesaje. Ulterior, am fost în America și am lămurit aceste aspecte. (…) Eu le-am cerut angajaților CJC să își facă treaba cum scrie la carte, indiferent de ce vor alții. (…) În privința deciziilor pe care eu le-am luat, nu a contat decât rațiunea și conștiința mea. Toate deciziile care au fost luat în absența lui Nicușor Constantinescu mi-au aparținut, fără să fiu influențat de nimeni. Eu am fost și în America, după ce Nicușor a fost operat, unde am discutat acest aspect. Cât răspund eu, eu iau decizii. (…) Eu cu doamna Tăicuțu am avut o colaborare foarte bună“, a mai spus Dragomir.
 
Dosarul a fost amânat pentru 1 noiembrie.
 
În prezenta cauză, alături de Nicuşor Daniel Constantinescu şi de Cristian Bogdan Zgabercea au mai fost deferite Justiţiei fundaţiile Thalia şi Fantasio, dar şi Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia.
 
Conform DNA, prejudiciul produs unităţii administrativ-teritoriale Constanţa este de peste 8 milioane de euro.
 
Citeşte şi 
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

 
Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Ti-a placut articolul?

Comentarii