Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristinel Dragomir îi cere explicații lui Gâmbuțeanu - „La RAJDP s-au făcut majorări de salarii, nu știm cu aprobarea cui“ (galere foto + documente)

ro

29 May, 2015 00:00 2924 Marime text
La următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa trebuie să prezinte un raport de activitate, în plen. Aceasta a fost solicitarea expresă a vicepreşedintelui cu atribuții de președinte al CJC, Cristinel Dragomir, ca urmare a faptului că șeful Regiei de drumuri, Adrian Gâmbuțeanu, a depus, zilele trecute, o plângere în care îl acuza de conflict de interese pe Cristian Gheorghe Darie, celălalt vicepreşedinte al CJC, forțându-i astfel mâna să demisioneze de la conducerea comisiei care trebuia să stabilească noul Consiliu de Administrație al RAJDP. Cristinel Dragomir a dat de înțeles că, în ultima vreme, regia de drumuri acționează „de capul ei“. „Având în vedere plângerile depuse la Tribunal, la Consiliu și la Prefectură și având în vedere că la regia de drumuri, în ultimul timp, s-au făcut majorări de salarii - nu știm în baza căror calcule și cu aprobarea cui -, vrem să vedem și noi un raport detaliat al conducerii. Am mai constatat, în ultimul timp, că atitudinea conducătorilor regiei este de genul «nu sunt regie a Consiliului Județean, ci sunt într-un război cu Consiliul Județean». Or lucrul aceasta nu este în regulă și nu e productiv. Am încercat să nu se ajungă la această dispută, dar văd că nu e cu putință“, a declarat Cristinel Dragomir, cu prilejul votării proiectului de hotărâre prin care s-a revocat HCJ nr. 89/22.04.2015 privind constituirea Comisiei de evaluare/selecție a membrilor CA-ului RAJDP. Astfel, după demisia lui Gheorghe Darie de la conducerea acestei comisii, nucleul rămas, format din cinci membri, consilierii Gheorghe Măndilă, Nicolae Buriac și Gheorghe Mihăieşi și angajații CJC Carmen Comănici și Gabriela Mușat, vor alege noul consiliu de administrație, sub conducerea lui Mihăieși.

Cristinel Dragomir a solicitat public directorului Adrian Gâmbuțeanu, prezent, ieri, în sala de plen, să expună, la următoarea ședință, un raport detaliat al activității instituției pe ultimul semestru din 2014, pe primele cinci luni ale anului curent, precum și planul său de management, reprezentând strategia de conducere a instituției pentru acest an și programul de măsuri pentru redresarea regiei în perioada următoare.
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere și de la directorul regiei, însă acesta nu a dat curs întrebărilor noastre. Dacă o va face, răspunsul său va fi publicat ulterior.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii