Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin, Solomon şi Căliminte Alţi consilieri locali municipali şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

ro

27 May, 2017 00:00 5071 Marime text
Potrivit Legii administraţiei publice locale şi a statutului aleşilor locali, aleşii sunt obligaţi să-şi depună rapoartele de activitate anual, până la data de 31 martie a anului următor. Există şi o altă categorie de consilieri, care susţin că îşi vor depune rapoartele de activitate la un an de la data validării mandatelor, adică în luna iunie.

Constantin de la PNL, luări de cuvânt pe tema gigacaloriei, SPIT şi RADET

Victor Constantin, consilier municipal PNL, afirmă în raportul de activitate că a participat la 7 din cele 9 şedinţe de consiliu organizate în perioada aferentă raportului şi activează ca secretar al Comisiei de specialitate nr. 3 a Consiliului local Constanta, respectiv Comisia pentru servicii publice, comerţ, turism si agrement. În cadrul comisiei, „pe lângă amendarea şi avizarea proiectelor de hotărâri, am efectuat demersuri şi iniţiative faţă de societatea Ecosal SRL şi Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa”, subliniază alesul local. Totodată, a participat Ia lucrările comisiei de fond locativ şi repartizare spaţii de locuit, la sediul RAEDPP Constanţa, la fiecare convocare efectuată, dar şi la şedinţele Consiliilor de Administraţie ale următoarelor unităţi de învăţământ: Liceul Teoretic „Traian“ şi Şcoala nr. 28 „Dan Barbilian“.

Conform proceselor verbale ale şedinţelor Consiliului Local, a avut mai multe luări de cuvânt şi interpelări, pe diverse teme, cum ar fi: conducerea RADET şi preţul gigacaloriei, acordarea de sprijin financiar echipelor sportive locale, sistemul de bike-sharing, transferurile patrimoniale (spaţii verzi), stadionul Farul, cheltuielile aferente funcţionării Serviciului Public de Impozite şi Taxe şi conducerea acestui serviciu. În relaţia cu cetăţenii Constanţei, a organizat săptămânal audienţe la sediul PNL.

 Ion Solomon, despre problemele din instituţiile de învăţământ din municipiu

Consilierul Ion Solomon, tot liberal, activează ca membru în comisia nr. 3, comisie pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement. „În cadrul comisiei, în colaborare cu comisiile 1 şi 5, au fost iniţiate norme orientative pentru regiile autonome şi societăţi comerciale cu capital de stat de interes local şi s-au realizat studii şi programe în colaborare cu comisia nr. 2, pentru buna funcţionare a serviciilor de gospodărire comunală, transport local şi reţele edilitare”, precizează consilierul în raportul de activitate.
Totodată, Solomon susţine că a avizat favorabil unele proiecte de interes local aparţinând Consiliului Local: SC Confort Urban, RADET, RAEDPP, SPIT, RATC sau Ecosal. „M-am deplasat la unele regii, pentru a înţelege mai bine activitatea desfăşurată şi a constata măsurile luate de conducerea acestora pentru diminuarea cheltuielilor şi prestarea unor servicii de calitate către populaţie”, adaugă consilierul local.

La propunerea Consiliului Local, Solomon activează în 10 consilii de administraţie în cadrul unităţilor de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal. „În urma acestor şedinţe, am constatat, printre altele, un număr insuficient de clase, sunt unităţi de învăţământ cu efective de copiii care depăşesc 1.200 de elevi”.

Ioan Solomon a fost desemnat de Consiliul Local să facă parte şi din Comisia pentru renegocierea spaţiilor în care funcţionează cluburile pentru pensionari.

 Căliminte, raport fără detalii despre activitatea din CLM

Raport de activitate a depus şi consilierul liberal Horia Căliminte.
„Am participat la 7 şedinţe, lipsind motivat în cazul celorlalte. În calitate de membru al Comisiei de specialitate nr. 1 a Consiliului Local Constanţa, respectiv Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa, am participat la şedinţele comisiei pentru dezbaterea proiectelor de hotărâri. În relaţia cu cetăţenii Constanţei, am organizat săptămânal audienţe la sediul Partidului Naţional Liberal”, notează lapidar alesul local în raportul său de activitate.

Vă reamintim că, până în prezent, au mai depus rapoarte de activitate şi aleşii locali municipali Raluca Trandafir (PNL), Cristina Văsii (PNL), Adriana Câmpeanu (PNL), şi Marioara Cojoc (PSD).

În secţiunea „Documente”, puteţi lectura integral rapoartele de activitate ale consilierilor locali municipali Horia Căliminte, Ioan Solomon şi Victor Constantin.

Citeşte şi: 

Termenul de depunere era 31 martie Au apărut primele rapoarte de activitate ale aleşilor locali municipali (documente)


 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii