Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termenul de depunere era 31 martie Au apărut primele rapoarte de activitate ale aleşilor locali municipali (documente)

ro

24 May, 2017 00:00 6968 Marime text
Potrivit Legii administraţiei publice locale şi a statutului aleşilor locali, aleşii sunt obligaţi să-şi depună rapoartele de activitate anual, până la data de 31 martie a anului următor. Există şi o altă categorie de consilieri, care susţin că îşi vor depune rapoartele de activitate la un an de la data validării mandatelor, adică în luna iunie.
 
Până în prezent, aleşii locali municipali Raluca Trandafir, Cristina Văsii şi Adriana Câmpeanu, de la PNL, şi Marioara Cojoc, de la PSD, au înaintat secretariatului Consiliului Local Municipal Constanţa rapoartele primelor şase luni de mandat din 2016.

Raluca Trandafir, activitate dedicată învăţământului şi o prezenţă de 77% la şedinţe

Raluca Trandafir, consilier local PNL, susţine că a avut o prezenţă de 77% la şedinţele de Consiliu. Trandafir conduce Comisia 4, pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate. cultură, sport, culte şi protecţie socială din cadrul Consiliului Local. „Pe lângă comisia de specialitate în care îmi desfăşor activitatea, am fost desemnată preşedinte al Comisiei de analiză şi verificare a modului de exercitare a dreptului de administrare asupra imobilelor de către unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. În calitatea mea de consilier local, am fost desemnată în cadrul consiliilor de administraţie şi al comisiei privind evaluarea şi asigurarea calităţii în unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiu“, susţine Raluca Trandafir în raportul de activitate.
 
Alte activităţi desfăşurate: cerere depusă către Direcţia Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, prin care a solicitat lista actualizată cu monumentele istorice aflate pe raza municipiului Constanţa, cerere care a fost soluţionată; solicitare depusă cu privire la analizarea documentaţiei proiectelor „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic“, „Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa“ şi „Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu“, în vederea obţinerii avizelor necesare accesării POR 2014-2020.

Marioara Cojoc, co-iniţiator a trei HCLM-uri

Social-democrata Marioara Cojoc activează în Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, culte şi protecţie socială din cadrul Consiliului Local. De-a lungul celor nouă şedinţe de CL la care a participat de la preluarea mandatului său, a fost co-iniţiator a trei proiecte de Consiliu Local, după cum urmează: proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local al municipiului Constanţa în consiliile de administraţie şi comisiile pentru evaluarea asigurarea calităţii în unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Constanţa; proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de analiză şi verificare a modului de exercitare a dreptului de administrare asupra imobilelor de către unităţile de învăţământ preuniversitar de stat; proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret Constanţa.

Adriana Câmpeanu, un consilier care ţine audienţe

Şi reprezentanta PNL Adriana Câmpeanu activează tot în Comisia nr. 4 - pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, culte şi protecţie socială din cadrul Consiliului Local, dar şi în Comisia nr. 3 - pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement.

În raportul său de activitate, Câmpeanu susţine că s-a implicat activ în toate problemele ridicate în comisiile în care activează. „Am participat la lucrările Comisiei de evaluare şi selecţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor care acordă servicii de asistenţă socială şi care solicită subvenţionarea de la bugetul local în baza Legii 34/1998. Am participat la evaluarea dosarelor şi la selecţionarea asociaţiilor şi fundaţiilor beneficiare. Am participat la consiliile de administraţie ale şcolilor şi liceelor în care sunt membru - reprezentant al Consiliului Local la: Colegiul Naţional Pedagogic «Constantin Brătescu» şi Liceul «Ovidius» Constanţa“. Câmpeanu susţine că, pe parcursul primelor şase luni de mandat, a susţinut şi audienţe la sediul PNL.

Văsii face parte din trei comisii de specialitate

Cristina Văsii, consilier local PNL, a participat la şapte din cele nouă şedinţe de Consiliu Local Municipal. În calitate de consilier local, în urma votului primit în cadrul şedinţelor CLM Constanţa, face parte din următoarele comisii: Comisia nr. 3 - servicii publice, comerţ, turism şi agrement, Comisia de repartizare a locuinţelor constituite prin programul ANL şi Comisia de fond locativ şi repartizare spaţii de locuit. „În perioada raportată, am încercat să aduc la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Constanţa toate faptele şi actele administrative care interesează colectivitatea locală prin informare transparenţă şi dialog constant“, susţine Văsii, în raportul de activitate.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza rapoartele de activitate integrale ale celor patru consilieri locali municipali.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii