Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medgidia. Minor decedat după un incendiu provocat. Tribunalul Constanța a fixat un nou termen în dosar

ro

06 May, 2024 09:43 554 Marime text


Caz șocant judecat la Tribunalul Constanța! Trei bărbați sunt acuzați că ar fi intrat într-o casă, din Medgidia, unde au procedat la incendierea a 4 adulți și 6 copii, dintre care au suferit arsuri un număr de 3 adulți și un minor de 10 ani.
 
Procurorii susțin că fapta a avut loc în august 2022, iar din cauza rănilor suferite, minorul a decedat.
 
Cei trei indivizi au fost trimiși în judecată la Tribunalul Constanța.
 
Noul termen a fost stabilit pentru finele acestei luni.
 
Oricare va fi decizia primei instanțe, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Conform actului de sesizare a instanței, inculpații sunt acuzaţi că, în noaptea de 04/05.08.2022, în intervalul orar 02:00-03:00, s-au deplasat cu autoturismele personale la locuința persoanelor vătămate, unde au pătruns fără drept și, pe fondul unei stări vindicative preexistente, însoțite de adresarea de cuvinte indecente, injurioase, de amenințare cu moartea, fiind înarmați cu obiecte contondente și substanțe inflamabile, au procedat la incendierea a 4 adulți și 6 copii, dintre care au suferit arsuri un număr de 3 adulți și un minor de 10 ani.
 
Cel din urmă a decedat la data de 12.08.2022, ca urmare a arsurilor de gradul II–III pe 60% din corp, precum și a insuficienței multiple de organe și sisteme, în timp ce se afla internată în stare gravă în spital.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale.
 
Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Justitie Constanța
Cinci ani de închisoare cu executare pentru trei cutii de ton, ciocolată și două sticle de whisky

 
Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați la Constanța, pentru droguri!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii