Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turistii s-ar putea caza in Castelul Bran

ro

09 May, 2009 15:30 1176 Marime text
Organizarea unui festival de Jazz, deschiderea unei librării în interiorul muzeului, a unei cafenele, redeschiderea Casei de Ceai a Reginei Maria, restaurarea fostei case a administratorului, angajarea permanentă a unor meşteri populari care să anime atmosfera de la Castel, reprezintă doar câteva dintre schimbările care vor avea loc, în perioada următoare, la Bran. 

Statul român va preda pe 18 mai, moştenitorilor familiei Habsburg, cheie Castelului Bran, urmând ca la 1 iunie să aibă loc reinaugurarea muzeului. Chiar dacă zvonurile care evidenţiau că Castelul Bran nu ar mai putea fi vizitat, după preluarea acestuia, muzeul urmează să fie transformat într-o adevărată afacere.

Avocatul Corin Trandafir, partener la fima de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir, reprezentantul familiei moştenitoare, a declarat pentru evz.ro că profitul anual, obţinut de stat de pe urma Castelului se ridică la 500.000 de euro, dar suma urmează să crească după preluare.

De-a lungul vremii statul nu a făcut  altceva decât să  întreţină muzeului, fără a mai face alte investiţii, pentru a atrage mai mulţi turişti. Planurile pentru investiţiile viitoare pregătesc însă multe schimbări în acest sens. Cea mai importantă dintre modificări ar viza ca turiştii cu dare de mână să se cazeze chiar în interiorul muzeului.

"Există în turn un spaţiu unde ne gândim să amenajăm un apartament, cu două niveluri, pentru turişti. De fapt, aceasta era funcţia sa şi în perioada interbelică, numai că acum nu dispune de încălzire şi canalizare", a precizat Trandafir.

Astfel, în cazul în care ideea se va concretiza, apartamentul va fi transformat într-unul de lux, iar preţul pentru o noapte de cazare va fi unul pe măsură.
Planurile moştenitorul castelului Bran, Dominic de Habsburg, mai arată că domeniul Castelului va fi modificat după modelul castelelor occidentale.

Organizarea unui festival de Jazz, deschiderea unei librării în interiorul muzeului, a unei cafenele, redeschiderea Casei de Ceai a Reginei Maria, restaurarea fostei case a administratorului, angajarea permanentă a unor meşteri populari care să anime atmosfera de la Castel, reprezintă doar câteva dintre schimbările care vor avea loc, în perioada următoare, la Bran. De asemenea, avocatul Trandafir spune că programul de vizitare va fi prelungit, iar locul parcării din faţa muzeului va fi luat de un restaurant.

Investiţii de 400.000 de euro pentru următoarele 12 luni

Avocatul a mai spus că pentru primele 12 luni de la redeschiderea din iunie a muzeului, proprietarii estimează că vor investi 400.000 de euro, bani care vor merge în lucrări de restaurare.
Corin Trandafir a dat însă asigurări că, în ciuda tuturor zvonurilor, Castelul nu va fi închis pentru public.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii