Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările exterioare, reabilitarea terasei, zidului de apărare și a balustradei Cazinoului, estimate la aproximativ 12 milioane de lei (DOCUMENT)

ro

01 Dec, 2023 17:00 1237 Marime text
  • Consiliul Local Constanța a actualizat în cadrul ultimei ședințe devizul general pentru proiectul „Consolidare și restaurare Cazino Constanța: Lucrări exterioare – reabilitare platformă terasă, zid de apărare și balustradă bulevardul Regina Elisabeta numărul 4, municipiul Constanța, județul Constanța
  • Valoarea totală estimativă a investiției este în cuantum de 10.256.305,77 lei fără TVA, respectiv 12.184.421,33 lei cu TVA, din care C+M: 9.848.104,69 lei fără TVA, respectiv 11.719.244,58 lei cu TVA, vezi secțiunea „documente”
  • Reamintim, imobilul Cazino din Constanța (teren + construcție S+P+1E+M pod parțial) este transferat în acest moment la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru a fi reabilitat prin Compania Națională de Investiții
 
Consiliul Local Constanța a actualizat în cadrul ultimei ședințe devizul general pentru proiectul „Consolidare și restaurare Cazino Constanța: Lucrări exterioare – reabilitare platformă terasă, zid de apărare și balustradă bulevardul Regina Elisabeta numărul 4, municipiul Constanța, județul Constanța.

Valoarea totală estimativă a investiției este în cuantum de 10.256.305,77 lei fără TVA, respectiv 12.184.421,33 lei cu TVA, din care C+M: 9.848.104,69 lei fără TVA, respectiv 11.719.244,58 lei cu TVA, vezi secțiunea „documente”.

În proiectul de hotărâre se află și o informare din partea Companiei Naționale de Investiții către Primăria Constanța, privind lucrările exterioare Cazinoului din Constanța: „Ținând cont de necesitatea execuției lucrărilor exterioare – reabilitare platformă terasă, zid de apărare și balustradă bulevardul Elisabeta numărul 4, municipiul Constanța, județul Constanța, s-a achiziționat serviciul de proiectare aferent obiectivului de investiții Consolidare și restaurare Cazino Constanța de la prestatorul SC Remon Proiect SRL”, se arată în adresa CNI inserată în proiectul de hotătâre adoptat la finalul lunii noiembrie de consilierii locali municipali.

Reamintim, imobilul Cazino din Constanța (teren + construcție S+P+1E+M pod parțial) este transferat în acest moment la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru a fi reabilitat prin Compania Națională de Investiții.

Ținand cont de necesitatea execuției lucrărilor exterioare - reabilitare platformă terasa, zid de aparare și balustrade Bd-ul Elisabeta nr. 4, municipiul Constanța a fost achiziționat serviciul de proiectare aferent obiectivului de investiții consolidare si restaurare Cazino Constanța de la prestatorul SC Remon Proiect SRL.

Cei de la Remon Proiect SRL au mai proiectat pe lângă restaurările de la Cazinoul Constanța, Castelul Corvinilor și Cetatea Rupea se ocupă și de proiectul tehnic pentru „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a Ansamblului Rupestru de la Murfatlar" dar și de serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea Cetății Noviodunum din județul Tulcea.
 
Descriere proiect  

În urma realizării lucrărilor de consolidare şi restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public şi astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau, cu o remarcabilă unitate stilistică a tuturor elementelor: volume, faţade, raportul plin-gol, decoraţie interioară şi exterioară. Proiectare, execuţie şi asistenţă tehnică pentru obiectivul de investiţii „Consolidare şi restaurare Cazinou Constanţa - (clădire S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitarea platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)'', situat în bd. Elisabeta nr.4, municipiul Constanța, judeţul Constanţa.

Clădirea care face obiectul lucrărilor de execuţie este monument istoric clasat în Lista Monumentelor Istorice , având codul CT-II-m-A-02801, poziţia 507.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 

Deputatul Bogdan Huţucă „Cazinoul Constanța va străluci din nou și va fi simbolul de care să fim cu toții mândri!“

Biciuit de ploi și vânturi nemiloase, Cazinoul din Constanța strălucește, suveran alb peste faleza cenușie (FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii