Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cernavodă a finalizat proiectul de restaurare a produsului turistic „Hamangia - Prima civilizație a Vechii Europe”!

ro

23 Nov, 2023 10:39 797 Marime text
Administrația locală din Cernavodă a organizat un eveniment în cadrul proiectului ,,Restaurarea moştenirii culturale unice comune şi promovarea produsului turistic comun, „Hamangia - Prima civilizație a Vechii Europe”.

Proiectul transfrontalier în parteneriat cu Bulgaria este realizat cu fonduri europene. Vechea pielărie a fost renovată complet.

Deocamdată spațiul muzeului este gol pentru că urmează să apară exponatele, a precizat primarul Liviu Cristian Negoiță.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria și are ca obiectiv dezvoltarea sustenabilă a regiunii transfrontaliere prin valorificarea și promovarea patrimoniului cultural. Cei doi parteneri ai proiectului, autorități publice – Municipalitatea Shabla din Bulgaria, lider de proiect și Primăria Orașului Cernavoda din România, partener, și-au propus dezvoltarea unui produs turistic transfrontalier comun, cultura Hamangia, care să constituie o nouă atracție turistică în zona Cernavoda – Shabla. Prin acest proiect Administrația Publică Locală a reabilitat, modernizat și dotat două clădiri vechi pe care le-a transformat în Muzeul Hamangia și Atelierul Gânditorul.

Evenimentul a debutat la sediul primăriei unde s-au reunit invitații care au participat la eveniment, respectiv: prefectul județului Constanța – Silviu-Iulian Coșa, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța – Stelian Gima, senatorul Septimiu Bourceanu, Valentina Voinea reprezentantă a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța consilieri locali, directori și profesori din cadrul instituțiilor de învățământ de pe raza orasului, jurnalisti și reprezentanții unor asociații culturale.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii