Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Gâmbuţeanu pentru partenerii de afaceri ai lui Nicuşor RAJDP pentru SOTI Cable Neptun - Cinci miliarde de lei pentru apariţii TV

ro

01 Apr, 2011 02:05 2082 Marime text
RAJDP.jpgRegia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa a parafat un nou contract cu SC SOTI Cable Neptun SRL. În urma înţelegerii contractuale, firma va primi în conturi de la RAJDP peste 5 miliarde de lei vechi.

Aşa cum anticipam încă din luna ianuarie, când a fost publicată invitaţia de participare la licitaţie pentru acest contract, câştigătoarea licitaţiei privind „Servicii de informare, promovare şi publicitate pe canale TV" a fost desemnată SC SOTI Cable Neptun SRL. Contractul cu nr. 980 dintre RAJDP şi firma care administrează postul de televiziune Neptun a fost încheiat pe 14 februarie, valoarea de atribuire fiind de 528.804,24 lei fără TVA. Menţionăm că valoarea estimată a contractului a fost de 124.000 euro fără TVA.

De precizat că aceasta a fost şi valoarea estimată, iar ofertantul câştigător a fost de altfel, şi unicul participant la licitaţie, deţinând practic monopolul pe piaţa achiziţiilor publice în domeniu.

Reamintim că RAJDP, condusă de directorul Adrian Gâmbuţeanu, este subordonată Consiliului Judeţean Constanţa condus de Nicuşor Constantinescu, iar firma SOTI Cable Neptun aparţine chiar partenerilor de afaceri ai domniei sale şi ai primarului Constanţei, Radu Mazăre. De precizat că această societate câştigă periodic contracte cu titlul de „servicii de informare, promovare şi publicitate" de la instituţiile conduse sau aflate sub coordonarea lui Constantinescu şi a camaradului său, Radu Mazăre.

Reamintim că, la sfârşitul lui 2009, RAJDP a atribuit SC SOTI Cable Neptun un contract similar, în valoare de 230.758,2 lei. Contractul fusese semnat pentru o perioadă de 12 luni. Aşadar, colaborarea dintre RAJDP şi SOTI Cable Neptun a intrat în „prelungiri".

Istoricul contractelor marca SOTI

Reamintim că, la sfârşitul lui 2009, instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu a încheiat un acord cadru pe patru ani privind „Servicii de informare şi promovare a instituţiei pe canale TV" în valoare de 1.834.224 euro fără TVA, prestatorul şi implicit beneficiarul sumei colosale fiind SC SOTI Cable Neptun SRL, adică chiar firma partenerilor de afaceri ai şefului CJC. Potrivit datelor oficiale furnizate de Registrul Comerţului, SC SOTI Cable Neptun SRL este deţinută de asociaţii persoane fizice Gabriel Sorin Strutinsky (40% din părţile sociale), Mihail Gheorghe Cârciog (12,5%), Valeriu Mereuţă (2,5%), Eugen Radu Preda (5%) şi Iliuţă Naghi (5%) şi de SC Ring Star SRL (10%) şi Conpress Holding SRL (25%) - asociaţi persoane juridice. De precizat că Strutinsky şi Cârciog sunt asociaţi şi în Conpress Holding, alături de Sanda Ciocoiu. În această firmă au fost parteneri de afaceri cu Strutinsky şi Cârciog şi şeful CJC Nicuşor Constantinescu, împreună cu primarul Constanţei, Radu Mazăre. Mai mult, Sanda Ciocoiu a intrat în firmă chiar când aceştia din urmă s-au retras, mai exact în 2002, Mazăre şi Constantinescu cesionându-i părţile sociale. Aşa cum spuneam, televiziunea partenerilor săi de afaceri alături de care Radu Mazăre păstoreşte, împreună şi cu şeful CJC, şi alte societăţi, a obţinut contracte importante pe bani publici şi de la municipiul Constanţa, pe care primarul îl reprezintă legal. Pe 3 martie 2009, municipiul Constanţa a bătut palma cu SOTI Cable Neptun, pe mai bine de 26 de miliarde de lei vechi (2.689.076 lei) fără TVA, pentru achiziţia serviciului de publicitate TV prin intermediului unei agenţii de publicitate. Şi pe lângă acesta au mai existat şi altele în anii anteriori.

De precizat că l-am contactat telefonic şi pe directorul RAJDP, Adrian Gâmbuţeanu, pentru a-i solicita un punct de vedere referitor la contractul cu SOTI Cable Neptun, însă nu a fost de găsit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii