Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartonaşe roşii pentru clasa politică Marş pentru Constanța, eveniment civic pentru toți cei ce declară că iubesc oraşul. „Iubirea se demonstrează” (galerie foto + video)

ro

21 Sep, 2015 00:00 1854 Marime text
 
În decursul zilei de ieri, constănţenii nemulțumiți de starea orașului și dornici de schimbare au protestat în cadrul unui eveniment civic care a luat startul în Piaţa Ovidiu. Manifestarea de la malul mării a adunat zeci de participanţi.

Avem șansa să arătam că suntem mai mulți decât speră ei”

„Azi, 20.09.2015, de la ora 17.00, în Piața Ovidiu, avem șansa să arătăm că suntem mai mulți decât speră ei”, a fost îndemnul zilei de ieri. „Dacă doar aşteptăm să apară oameni competenți, bine intenționați şi lăsați să-și facă treaba, vom muri așteptând... Hai să arăți că iubești orașul tău! Civismul este patriotismul local și național!”, continuă astfel îndemnul.
 
Manifestarea vine pe fondul dorinței constănţenilor de a se implica în mod activ şi chiar de a ajunge să schimbe un oraş de care, în prezent, nu se simt mândri. Prin urmare, motivele protestului de ieri îşi au rădăcinile în toate nemulţumirile acumulate în ultimii ani. „Pentru că noi, constănțenii, vrem un oraș mai curat, mai frumos și mai îngrijit. Pentru că vrem ca, după ultimii 12 ani în care nu s-a făcut mai nimic pentru noi și orașul nostru, să redăm Constanței și constănțenilor simbolul acestui oraș, Cazinoul nostru cel frumos!”, spun organizatorii.
 
„Ultimii ani au plasat Constanța într-un con de umbră, nu s-au mai făcut investiții și banii cetățenilor, colectați din prea multe impozite și taxe pe plan local, au fost cheltuiți irațional și împrăștiați doar la anumite grupuri de interes personale și politice”, au precizat aceştia.

„Marş pentru Constanţa. Pentru că nouă ne pasă!”


„Marş pentru Constanţa”, aşa cum se numeşte evenimentul, a început ieri, în jurul orei 17.00, în Piaţa Ovidiu. Acolo s-au strâns zeci de constănţeni, care, cu ajutorul steagurilor, sloganurilor şi fluierelor, şi-au manifestat nemulţumirile. „Constanţa este un oraş viu! Ştiu sigur că suntem mulţi dintre cei care vor să sancţioneze 12-13 ani de risipă în Constanţa”, a menţionat unul dintre participanţi. Evenimentul este „pentru toți cei ce declară că iubesc orașul. Iubirea se demonstrează!”, potrivit altui constănţean.
 
Participanţii au dat dovadă de ingeniozitate în ceea ce priveşte modul de a-şi transmite nemulţumirile. Prin urmare, aceştia au realizat o serie de cartonaşe roşii prin care au decis să taxeze clasa politică din Constanţa şi nu numai: „Hai să arătam cartonașele clasei politice din Constanța! Hai să le arătam că știm să ne apăram drepturile!”.
 
Zeci de doleanţe şi-au găsit locul pe cartonaşele roşii, printre acestea numărându-se: „STOP construirea pe spaţiile verzi”, „Vrem un oraş CURAT şi CIVILIZAT”, „Vrem spaţii verzi, nu betoane”, „Vrem un oraş în care poliţia să îşi facă treaba”, „Renovaţi şcolile!”, „Un oraş «cinstit» pentru nepoţii mei!”. Multe dintre nemulţumiri exprimate au fost legate de spaţiile verzi, dar şi de pistele bicicliştilor din oraş. 

„Marş pentru Constanţa. Pentru că nouă ne pasă!”, „Constanţa, trezeşte-te!”, „Piste în Constanţa” au fost doar câteva dintre sloganurile folosite de participanţi. Precizăm că protestele de ieri s-au extins şi în alte zone ale oraşului.
 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii