Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amet Aledin „Ziua Etniei Tatare este esenta existentei noastre"

ro

14 Dec, 2009 00:32 2315 Marime text
zi_turci.jpgUniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România a sărbătorit ieri, la sediul nou deschis de pe strada B.P.Haşdeu, ziua etniei tătare. La eveniment au participat Muftiul Cultului Musulman, Iusuf Muurat, deputatul formaţiunii minorităţilor în Parlamentul României, Amet Aledin, Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Haluk Agca dar şi numeroşi reprezentanţi ai etniei tătare.

„Este pentru prima dată în istorie când o etnie are o zi naţională", a declarat la începutul evenimentului Muftiul. Şeful cultului musulman a precizat că fără ajutorul şi iniţiativa deputatului UDTTMR, Amet Aledim, acest eveniment nu ar mai fi fost aniversat ieri. „Mulţumim că statul român a fost de acord să ne dea o zi naţională. Aveam nevoie de o zi în care să-i cinstim pe străbunii care au fost chinuiţi foarte rău în trecut", a mai adăugat Muftiul.

Şi deputatul Amet Aledin a avut numai cuvinte de laudă vizavi de sărbătoarea de ieri. „13 decembrie înseamnă pentru etnia turcă o zi deosebit de importantă. Este esenţa existenţei noastre, este o zi în care ne promovăm spiritualitatea", a mai explicat Aledin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • el mufty 15 Dec, 2009 14:19 claudita claudita ce.ti mai place sa scri articole expirate cu oameni expirati?oare nu ai u de scris lucruri mai importante?inseamna k esti rasplatita bine,bv tie mey cludita.stii u cine te alinta asa.
  • xxx 14 Dec, 2009 19:19 dl. amet aledin cum ramine cu sutinerea care ati acordata la alegeri psd-ului s-au acum vati intors si sunteti fan basescu?