Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din România, a participat la aniversarea a 15 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh

ro

30 Sep, 2022 17:07 3235 Marime text

Foto credit: Basilica.ro / Mircea FlorescuVineri, 30 septembrie 2022, Biserica Ortodoxă Română a aniversat 15 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

Cu acest prilej, între orele 09.00 – 11.00, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în Catedrala Patriarhală.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

După Sfânta Liturghie, de la ora 11.00, a fost oficiată slujba de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viața Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 15 ani de slujire patriarhală.Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

În continuare, de la ora 12.00, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, s-a desfășurat un moment festiv în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităţilor de Stat centrale şi locale, precum și din partea altor instituţii publice.

La evenimentele dedicate Patriarhului au participat, de la Constanța, atât ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Totodată, ca reprezentat al cultului musulman din România, Iusuf Murat a participat la întreaga procesiune. Totodată, Monseniorul Aurel Percă a reprezentat catolicii din România la eveniment.Iusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din România, a transmis un mesaj la Te Deum, prin care și-a exprimat sincerele aprecieri și recunoștința pentru apropierea dintre Biserica Ortodoxă Română și Cultul Musulman din România. Redăm mai jos mesajul integral:

„Preafericirii Sale,
Preafericitului Părinte Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Preafericirea Voastră,


Cu ocazia împlinirii celor cincisprezece ani de la întronizarea în scaunul de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române, Vă rog să primiți din partea mea și a Comunității musulmane din România cele mai alese și călduroase urări de sănătate, viață îndelungată și putere duhovnicească în împlinirea Sfintei Misiuni de păstorire a credincioșilor ortodocși români.

De asemenea, acest moment aniversar ne oferă prilejul de a Vă reasigura de sentimentele noastre sincere de apreciere și recunoștință pentru apropierea pe care ați arătat-o mereu comunității musulmane și pentru solidaritatea în apărarea și promovarea valorilor religioase comune.

Întru mulți și binecuvântați ani, Preafericite Părinte Patriarh!

Cu aleasă prețuire,
Şeful Cultului Musulman din România
MUFTIU,
MUURAT IUSUF”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii