Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 9 iunie Costinesti, 25 grade, Constanta si Mamaia, 26 grade

ro

09 Jun, 2010 11:47 1798 Marime text

Cald astăzi în toate regiunile ţării, cu valori termice de la 25 de grade în Bucovina la 33 de grade Celsius în Câmpia de Vest şi cea Română. Vântul abia dacă adie, iar ploi se aşteaptă la munte şi în sud, dar slabe şi sporadice.

Dincolo de Carpaţi, soarele este deja neîndurător la amiază când va aduce 32-33 de grade la Timişoara, Arad, dar şi Oradea, ca şi în centrul ţării, la Alba Iulia.

De altfel, valori termice mai agreabile se mai ating astăzi doar în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, unde maximele nu trec de 30 de grade. Din partea ploilor avem puţine semne azi, se vor arăta cu zgârcenie spre seară exclusiv în zona montană.

În sud, soarele nu e stăpân pe tot cerul, dar norii care se arată la orizontul regiunii sunt mai mult de decor, lăsând doar câţiva stropi în trecere. Amiaza reuşeşte să aducă, astfel, valori de 30-33 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că azi maximele sunt mai mari cu aproximativ 6 grade decât ar fi normal.

Nici în Dobrogea soarele nu e mai temperat, aşa că aduce la amiază peste 30 de grade în zona continentală şi 26 de grade pe litoral, la Constanţa. Soarele se arată peste întregul litoral românesc, iar norii sunt o prezenţă timidă în regiune, în timp ce briza se simte exact cât să nu deranjeze. Dar, deşi cerul e mai mult senin, temperatura aerului nu face excese, oprindu-şi urcuşul la valori de 24 de grade la Vama Veche şi Mangalia până spre 25 la Costineşti şi Eforie şi 26 la Mamaia. Pentru o baie în apa mării mai avem însă de aşteptat, pentru că la ţărm nu se adună decât vreo 20-22 de grade.


În ceea ce îi priveşte pe moldoveni , astăzi valori de numai 28-29 de grade se ating doar în dealurile Bucovinei, pentru că în restul provinciei, mercurul trece de 30 de grade. Câteva ploi scurte sunt posibile şi aici, tot seara şi doar în zona de munte.

În Bucureşti azi vara rămâne la fel de hotărâtă ca şi marţi. După cele 13-15 grade din zori, amiaza va număra 31 -32 iar norii nu se prea arată mai deloc pe cerul capitalei. Presiunea atmosferică, după ce a coborât la 752 mm coloană de mercur, nu mai prezintă variaţii semnificative, rămânând astlfe la o valoare considerabil mai mică decât cea considerată confortabilă pentru organism.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii