Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 15 iunie Constanta 30 grade, Tulcea 33 grade

ro

15 Jun, 2010 12:20 966 Marime text

Codul galben de caniculă s-a restrâns la numai 20 de judeţe din sud-estul ţării şi este valabil până în această seară, la ora 18.

În vest, nord şi centru vom avea parte de vreme caldă şi astăzi. Excepţie fac zonele de deal, unde norii se adună temporar şi aduc averse însoţite de descărcări electrice, vânt în rafale şi izolat poate chiar grindină. Maximele ajung la 28 grade în Baia Mare, 29 la Cluj Napoca, 31 la Timişoara şi la Sibiu.

În sud, după-amiază mercurul din termometre atinge din nou pragul caniculei. În zonele de deal dar şi în estul Munteniei norii aduc totuşi pe arii restrânse averse, descărcări electrice şi vânt mai intens. Maximele ating şi astăzi 34 de grade la Drobeta, şi în Buzău, 35 la Craiova şi în Piteşti, 36 la Alexandria şi la Călăraşi şi chiar 37 la Giurgiu.

Şi în Dobrogea sunt condiţii către seară să cadă averse care mai răcoresc aerul în zona continentală. Chiar şi aşa la amiază vor fi nu mai puţin de 30 de grade la Constanţa şi 33 la Tulcea.

Locuitorii din sudul Moldovei au parte la amiază de 33 de grade la Galaţi şi la Focşani. Dar cad totuşi câteva averse însoţite de fenomene electrice. Spre nord sunt mai puţine grade în termometre şi norii aduc tot pe arii restrânse ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Regimul termic e suportabil, 30 de grade în Bacău şi la Iaşi şi 25 la Suceava.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii