Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1.200 de agricultori protesteaza la sediul Guvernului

ro

11 May, 2010 16:48 733 Marime text

Peste 1.200 de agricultori protestează în aceste momente în Piaţa Victoriei, cerând deblocarea accesului la fondurile europene, acordarea restanţelor la subvenţii, reducerea accizei la motorină şi combaterea evaziunii fiscale.

Protestatarii au pancarte pe care scrie "Vrem motorină pentru agricultură la preţ european" "Premierii României - Milogii europei", "În loc de sprijin financiar, numai minciuni", Stop munca la negru" şi "Nu distrugeţi irigaţiile" şi au adus cu ei o fanfară şi un grup de tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale de căluşari.

Agricultorii care protestează în faţa sediului Guvernului fluieră şi strigă "Hoţii", cerând demiterea conducerii Ministerului Agriculturii, pe care o acuză că nu a luat măsuri pentru ieşirea din criză a sectorului.

Preşedintele Federaţiei Agrostar, Nicolae Ştefan, a precizat că protestul agricultorilor nu are nicio legătură cu acordul încheiat cu FMI, agricultorii ieşind în stradă pentru combaterea evaziunii fiscale şi accesarea fondurilor europene.

Nicolae Ştefan preciza că dacă autorităţile nu vor găsi soluţii pentru ieşirea din criză a agriculturii, s-ar putea ajunge la blocarea drumurilor europene din 1 iunie. El a mai spus că vor urma proteste în fiecare judeţ pentru deblocarea accesului la fondurile europene, "deoarece statul român blochează această accesare".

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii