Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Prefectul Silviu Coșa „Nu am primit nicio sesizare sau memoriu de la transportatori și agricultori. MAI și-a făcut datoria, iar cetățenii din Constanța nu au fost puși în pericol”!

ro

16 Jan, 2024 17:00 1033 Marime text
 
  • Prefectul județului Constanța și vicepreședinte regiunea sud-est în cadrul Partidului Național Liberal, Silviu Coșa, a vorbit la ZIUA LIVE despre despre bilanțul anului 2023, dar și despre cum arată agenda publică a primei părți a acestui an
  • Coșa a vorbit și despre tăcerea autorităților din Constanța și nu numai în ceea ce privește protestele transportatorilor și agriculturilor din ultima săptămână
  • În ceea ce privește situația medicilor de familie, prefectul Constanței spune că nemulțumirile acestora sunt legitime și susține că, în urma dialogului între autorități și reprezentanții acestora, nemulțumirile se vor rezolva
  • Discuțiile despre comasarea alegerilor au intrat în linie dreaptă în Coaliția de guvernare iar o decizie trebuie luată până cel târziu în luna martie
  • Cât de pregătit este PNL Constanța pentru alegerile din acest an?
     
 
Prefectul județului Constanța și vicepreședinte regiunea sud-est în cadrul Partidului Național Liberal, Silviu Coșa, a vorbit la ZIUA LIVE despre despre bilanțul anului 2023, dar și despre cum arată agenda publică a primei părți a acestui an.

La ZIUA LIVE, am vrut să lămurim tăcerea autorităților din Constanța și nu numai în ceea ce privește protestele transportatorilor și agriculturilor din ultima săptămână.

„Ori de câte ori, o anumită categorie socio-profesională a avut anumite revendicări, am avut întâlniri cu reprezentanții acesteia, am efectuat demersuri să vedem dacă ceea ce solicită aceștia este realizabil.

De această dată, nu am primit nicio sesizare sau memoriu, nici de la transportatori, nici de la fermieri.

Sigur că din punct de vedere jurnalistic, era de așteptat să merg în mijlocul acestora, dar nu s-ar fi rezolvat lucrurile. Important este că MAI și-a făcut datoria, iar cetățenii din Constanța nu au fost puși în pericol și nici protestatarii.

Nu pot comenta mai mult, din păcate, se ajunge la astfel de demersuri, când nu există un dialog. Bugetul a fost discutat în decembrie 2023, dacă erau probleme trebuia discutat de atunci. Blocarea șoselelor nu reprezintă un dialog”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

În ceea ce privește situația medicilor de familie, prefectul Constanței spune că nemulțumirile acestora sunt legitime și susține că, în urma dialogului între autorități și reprezentanții acestora, nemulțumirile se vor rezolva.

„Nu am nicio îndoială că problemele vor fi rezolvate”, a afirmat Silviu Coșa.

Tot la ZIUA LIVE, prefectul a demontat zvonistica „relocării fortațe și cu iz politic” al Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Constanța.
 
Vorbim și despre propunerea de comasare a alegerilor, în contextul în care Partidul Național Liberal a anunțat că dorește simplificarea procesului electoral în cel mai agitat an electoral din istoria modernă a României.

„În urmă cu un an și jumătate a existat o informare în scris legată de o serie de lucrări de renovare la Pavilionul Expozițional, acolo unde are sediul și Serviciul de Permise si Înmatriculari, dar până în momentul de față nu s-a primit niciun ordin de evacuare. Dacă chiar se va proceda la renovări acolo, vom vedea atunci ce este de făcut”, a explicat Coșa care a amintit că există un contract de comodat în vigoare.


PNL vrea comasarea alegerilor!

Patru rânduri de alegeri vor avea loc în 2024 în România: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Discuțiile despre comasarea alegerilor au intrat în linie dreaptă în Coaliția de guvernare iar o decizie trebuie luată până cel târziu în luna martie.
Cei care insistă sunt liberalii, care cred că o astfel de variantă ar însemna o economie la buget și în același timp, evitarea saturației electoratului.

„Este vorba despre acea oboseală electorală, s-ar putea ca lumea să se plictisească să meargă la alegeri. PNL vrea ca alegerile locale să fie comasate cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Dacă în Coaliție nu se dorește, vom avea alegeri normale.

E de discutat dacă reducerea numărului de scutine s-ar putea să ducă la o creștere a prezenței la vot.

Este o variantă pe care o vom expune partenerilor noștri de coaliție și dacă și ei vor fi de acord o vom pune în practică”, declară prefectul județului.

Dar, cât de pregătit este PNL Constanța pentru alegerile din acest an?

„Cel mai bun lucru pentru administrațiile PNL ar fi să muncească. Și pentru că știu că își fac treaba, pot spune că suntem pregătiți pentru alegeri. Membrii PNL se întâlnesc permanent la București dar și în regiune. Echipa PNL Constanța este foarte unită”, a mai spus vicepreședinte regiunea sud-est în cadrul Partidului Național Liberal.

Silviu Coșa a menționat că în PNL va merge în alegerile din acest an cu primarii din județ aflați în mandat, însă până în acest moment nu s-a făcut nicio nominalizare pentru candidatul organizației la Consiliul Județean.


Interviul integral video AICI:


 


Citește și:

LIVE VIDEO Prefectul județului Constanța, despre anul electoral și agenda publică a anului 2024
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii