Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zgabercea are bani de evenimente Ce a mai găsit de organizat Fundaţia Fantasio

ro

28 Jan, 2011 01:12 1500 Marime text
cap_1.jpgPe lângă evenimentele obişnuite pe care le va coordona din umbră, ca de obicei, directorul Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate, Cristian Zgabercea, prin intermediul Fundaţiei Fantasio, a primit anul acesta bani şi pentru organizarea evenimentului dedicat zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, dar şi pentru organizarea Festivalului Naţional de Film Mamaia 2011. De altfel, Ziua României a fost organizată şi în 2009, ca un bun prilej de promovare a candidatului PSD la preşedinţie, Mircea Geoană, dar şi în 2010.

Fundaţia Fantasio a primit ieri, de la Consiliul Judeţean, suma de 1.712.000 de lei pentru organizarea tuturor evenimentelor. Surprinzător: o sumă aproape înjumătăţită faţă de cea primită anul trecut. Însă nu este exclus ca pe parcursul acestui an Fundaţia să mai primească şi alţi bani, mai ales că evenimentele în acest an s-au mai înmulţit, comparativ cu cele de anul trecut.

Cristian Zgabercea, mâna dreaptă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în materie de festivaluri şi alte evenimente şi omul care conduce din umbră Direcţia Coordonare Instituţii Subordonate a cărei şefă este, pe hârtie, Carmen Vasile, a primit ieri de la Consiliul Judeţean o sumă impresionantă pentru evenimentele pe care le va organiza în acest an. Pe lângă tradiţionalele evenimente pe care instituţia judeţeană le organiza în mod normal, gen Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2011, Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular românesc 2011, Ziua Recoltei 2010 sau Sărbătoarea Vinului Dobrogean 2011, aleşii judeţeni şi-au mai pus pecetea pe organizarea unor alte evenimente precum concursul de pictură organizat de 1 iunie, Ziua Naţională a României - 1 decembrie, dar şi pentru organizarea Festivalului Naţional de Film Mamaia 2011. Potrivit hotărârii aprobate de aleşii judeţeni, suma acordată Fundaţiei Fantasio reprezintă doar o parte din cheltuielile legate de organizarea manifestărilor, restul finanţării urmând a fi asigurat din alte fonduri ale CJC, din subvenţii şi din sponsorizări. Potrivit hotărârii CJC, preşedinte executiv al Fundaţiei Fantasio rămâne în continuare Cristian Bogdan Zgabercea, alături de ceilalţi colegi consilieri judeţeni: Cristian Darie - vicele CJC, Petrică Munteanu, Maria Magiru, Nicolae Peride. Director al fundaţiei este Virgil Iosif.

În şedinţa din august 2010, Fundaţia Fantasio a primit de la CJC suma de trei milioane de lei noi pentru toate evenimentele pe care le-a organizat în 2010: Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2010, Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular românesc 2010, Ziua Recoltei 2010, Sărbătoarea Vinului Dobrogean 2010 şi Programul de conservare, valorificare şi promovare a culturii dobrogene. În plus, pe lângă aceşti bani, la finele anului trecut, în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, aleşii au mai alocat Fundaţiei însă 300.000 de lei pentru desfăşurarea Programului Judeţean Cultural Educativ 2010 - 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii