Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, chemați la judecată de Municipiul Constanța prin Primar! Ce au decis judecătorii

ro

14 Dec, 2022 00:00 9905 Marime text
 
 
  • În prezent, atât fostul primar al Constanței Radu Mazăre, cât și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, se află în stare de detenție, în urma unor condamnări definitive.
  • Fundaţia Fantasio fusese înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 48/25.02.2005, şi cea a Consiliului Local Municipal Constanța nr. 123/07.04.2005.
  • Preşedinte al Consiliului Director era Radu Mazăre, primarul Constanţei de atunci al Constanței.
 
Ieri, 13 decembrie 2022, la Judecătoria Constanța a avut loc primul termen în dosarul în care Municipiul Constanța prin Primar i-a acționat în instanță pe Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța,  și pe Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, cauza a fost amânată pentru data de 21 februarie 2023, pentru a se depune concluzii scrise asupra unei excepţii.
 
Cu privire la această cauză, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Constanța a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că „dosarul are ca obiect acțiune în răspundere civilă delictuală în contradictoriu cu persoanele responsabile de conducerea ilicită a Fundației Fantasio, raportat la prejudiciul adus Municipiului Constanța prin Primar în calitate de membru fondator, precum și orice alte demersuri pe care le considerați necesare în vederea recuperării aportului inițial adus la constituirea Fundației Fantasio, respectiv suma de 50.000 lei. (Decizia Curtii de Conturi nr. 23/2019)“.
 
Fundaţia Fantasio fusese înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 48/25.02.2005, şi cea a Consiliului Local Municipal Constanța nr. 123/07.04.2005.
 
Preşedinte al Consiliului Director era Radu Mazăre, primarul Constanţei de atunci al Constanței.
 
Potrivit datelor consemnate în anii anteriori la Registrul Naţional ONG, Fundaţia „Fantasio“ a avut ca asociaţi/fondatori Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa.
 
Mai multe despre acest subiect pot fi citite accesând următorul link
 
Mazăre și Nicușor, dați în judecată de Primăria Constanța. Când începe procesul
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
100.000 de euro pentru expertizarea tunelului Palas. CFR vrea să asigure al doilea acces feroviar în Portul Constanța. Tunelul face legătura
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii