Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:28 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul lui Nicuşor Constantinescu, de la Galați, amânat pentru luna viitoare

ro

29 Jan, 2021 00:00 836 Marime text
  • Fundaţia „Fantasio“ a fost condamnată la pedeapsa de 7.000 de lei amendă penală.  Fundaţia „Thalia“ a fost condamnată la pedeapsa de 5.000 de lei amendă penală.

Judecătorii Curții de Apel Galați au acordat un nou termen în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat în primă instanţă, de Tribunalul Constanţa, la opt ani de închisoare, cu executare.
 
Cauza este cunoscută generic drept Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“!
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 17 februarie 2021.
 
Oricare va fi decizia magistraților din Galați, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că tot în acest dosar, în primă instanţă, Tribunalul Constanţa a decis achitarea lui Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, întrucât nu există probe că a comis infracţiunea.
 
Cristian Bogdan Zgabercea a fost condamnat, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu (în raport de plăţile nelegale efectuate pentru acţiuni culturale şi sportive), la pedeapsa de patru ani de închisoare, iar pentru evaziune fiscală a luat doi ani de închisoare. După contopirea pedepselor şi aplicarea unui spor, instanţa a decis condamnarea lui Zgabercea la patru ani şi opt luni de închisoare, cu executare.
 
Carmen Florentina Oproiu (Vasile) a fost achitată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, întrucât nu există probe că a comis infracţiunea, însă a fost condamnată, pentru complicitate la abuz în serviciu (în raport de plăţile nelegale efectuate pentru acţiuni culturale şi sportive), la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.
 
Carmen Florentina Oproiu (Vasile) a fost obligată să presteze şi o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

 
Mai departe, Marcel Brâncoveanu Părău a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Fundaţia „Fantasio“ a fost condamnată la pedeapsa de 7.000 de lei amendă penală.
 
Asta în timp ce Fundaţia „Thalia“ a fost condamnată la pedeapsa de 5.000 de lei amendă penală.
 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie.
 
Citește și
 
Nicușor Constantinescu a recuzat-o pe judecătoarea Antoneta Ardeleanu, de la Tribunalul Constanța

Procurorul Vasile Abagiu l-a trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu. Cine va judeca dosarul

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii