Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundaţia Fantasio, din Constanța, în faliment! Dosarul, amânat pentru la anul

ro

10 Dec, 2023 13:36 940 Marime text


Tribunalul Constanța a fixat un nou termen în dosarul privind falimentul Fundaţiei Fantasio, entitate fondată în 2005 de Consiliul Județean Constanța și de Consiliul Local Constanța.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, cauza a fost amânată pentru data de 9 aprilie 2024, pentru continuarea procedurii.
 
Fundaţia Fantasio a intrat în insolvență prin Hotărârea intermediară nr. 11.04.2023 a Tribunalului Constanța, la cererea Unității Administrativ Teritoriale a Județului Constanța.
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 7195/27.04.2023, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța la data de 28.12.2022, creditoarea U.A.T. Județul Constanța a solicitat deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea Fundația Fantasio.
 
În motivarea cererii s-a precizat că, împotriva debitoarei, creditoarea (U.A.T. Județul Constanța) detine o creanță certă, lichidă și exigibilă, a cărei scadență a fost depașită de mai mult de 60 de zile.
 
Tot potrivit BPI, la termenul de judecată din data de 28.03.2023, creditorul Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța a solicitat deschiderea procedurii insolvenței împotriva aceleiași debitoare (Fundația Fantasio), invocand existența unei creanțe certe, lichide și exigibile în cuantum total, la data de 08.02.2023, de 37.597.544,53 lei.
 
 Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de creditoarele UAT Județul Constanța și Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța, în contradictoriu cu debitoarea Fundatia Fantasio.
 
Instanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarea Fundația Fantasio, cu ultimul sediu cunoscut în Constanta, bd. Tomis nr. 51.
 
Totodată, instanța a desemnat provizoriu, pe practicianul în insolvență Tomis IPURL
 
În luna septembrie 2023, Tribunalul Constanța a dispus intrarea în procedura generală a falimentului a Fundaţiei Fantasio și a desemnat în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă Tomis IPURL.
 
 
Fundaţia Fantasio a fost înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 48/25.02.2005, şi cea a Consiliului Local Municipal Constanța nr. 123/07.04.2005.
 
Preşedinte al Consiliului Director era Radu Mazăre, primarul Constanţei de atunci al Constanței.
 
De altfel, potrivit datelor consemnate în anii anteriori la Registrul Naţional ONG, Fundaţia „Fantasio“ a avut ca asociaţi/fondatori Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa.
 
După înființare, Fundația Fantasio a administrat Pavilionul Expozițional Constanța până la începutul anului 2015, când, în urma unei decizii a Curții de Conturi din 2014, a fost nevoită să renunțe la acesta.
 
Ulterior, Primăria Constanța, dar și Consiliul Județean Constanța au deschis mai multe procese în instanță pentru recuperarea mai multor sume de bani de la Fundația Fantasio.
 
Fundația Fantasio a fost vizată și de un dosar penal instrumentat de procurorii DNA. În dosar, Fundația Fantasio a fost achitată

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Oficial!
KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)


 
Compania Dobroinvest SA, din Băneasa, județul Constanța, a intrat în insovență! (MINUTĂ)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii