Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se inventariază construcţiile ilegale de pe plajă

ro

19 Apr, 2011 02:36 2960 Marime text
cap_6.jpgDupă ce săptămâna trecută Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Legii nr. 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre, ieri, s-a început inventarierea construcţiilor care sunt amplasate la mai puţin de 300 de metri de malul mării.

Chiru_demolare_constructie_de_lemn.jpgCu alte cuvinte, aşa cum a explicat şi şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Gigi Chiru, doar construcţiile care nu au autorizaţii de construire vor fi demolate. În cazul celor care au acte în regulă, dar se află în suprafaţa de 200 de metri de la ţărm - aşa cum interzicea legislaţia înainte de modificare - şi care au fost ridicate din 2001 până în prezent cu autorizaţii de la administraţiile locale de pe raza cărora se află plajele, amenzile vor fi suportate de autorităţile locale. Cuantumul amenzilor a fost modificat şi el prin această ordonanţă de urgenţă aprobată săptămâna trecută, acestea fiind cuprinse între 10.000 şi 50.000 de lei.

Până când OUG va fi publicată în Monitorul Oficial al României, autoritatea în domeniu a trecut la această inventariere a construcţiilor fără autorizaţii. „Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului aşteaptă finalizarea Planului Urbanistic Zonal. În funcţie de acesta, se va lua decizia de a se expropria unele suprafeţe. Ca să demolăm unele construcţii, trebuie ca respectivele suprafeţe de plajă pe care se află acestea, chiar dacă au autorizaţii de construire, să fie declarate de utilitate publică", a spus Chiru. Cu alte cuvinte, începerea unei noi campanii de demolare a construcţiilor de pe plajă aflate în cei 300 de metri este incertă şi sunt mari şanse să nu se finalizeze până la startul sezonului estival, având în vedere că acestea pot intra în vigoare abia în zece zile de la publicarea în M.O. a modificărilor legii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii