Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:11 24 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chiţac Terenuri şi construcţii ale pârâţilor din Dosarul Retrocedărilor, puse sub sechestru

ro

17 May, 2021 20:51 1606 Marime text

 
  • Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a transmis astăzi un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook, cu privire la Dosarul Retrocedărilor.

Instanța judecătorească a dispus măsura de înființare a sechestrului asigurator pe bunurile celor implicați în Dosarul retrocedărilor ilegale.

Redăm în continuare conținutul mesajului:

Dragi constănțeni,
Așa cum am mai spus, sunt dator să protejez patrimoniul orașului Constanța. Cum bine știți, am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea prejudiciului de peste 20 de milioane de euro creat de Mazăre și acoliții săi orașului nostru prin retrocedări ilegale.

S-au găsit multe voci care să mă acuze că nu este decât o acțiune de formă, că nu are sorți de izbândă și că totul nu este decât o mascaradă.

Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa. Instanța judecătorească a dispus, printre altele, măsura de înființare a sechestrului asigurator pe bunurile celor implicați în Dosarul retrocedărilor ilegale. Ce-i drept, această măsură nu se poate aplica tuturor, pentru că, unii dintre ei sunt săraci lipiți pământului. Au avut grijă să nu aibă pe numele lor niciun teren, nicio construcție sau vreun alt lucru de valoare. Dar acolo unde este posibil, măsura a fost instituită deja. În Constanța, Ploiești și București, terenuri și construcții ale pârâților sunt puse sub sechestru.

Aceste proprietăți vor fi valorificate atunci când vom câștiga procesul împotriva celor care au retrocedat orașul bucată cu bucată.
Iar eu am încredere că acest lucru se va întâmpla și că Mazăre Radu, Constantinescu Nicușor, Racu Constantin, Cocăneanu Constantin, Barbu Paraschiva, Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Dragoș, Borcea Cristian și alții vor plăti.

Nu renunț la luptă și nu voi ascunde gunoiul sub preș așa cum au făcut alții înaintea mea.


Aveți încredere!

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursă foto: Facebook/ Vergil Chițac

Ti-a placut articolul?

Comentarii