Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz caută Cucuveaua veselă în Consiliul Judeţean Constanţa

ro

05 Oct, 2011 02:33 2555 Marime text
cucuveaua_claudiu_palaz_2.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz a ieşit ieri într-o conferinţă de presă pentru a da detalii despre blogul www.http://cucuveaua-vesela.blogspot.com/, în prezent suspendat, care postează de câteva luni documente şi materiale referitoare la afacerile personale ale acestuia şi ale familiei sale în mod deosebit

În urma investigaţiile privitoare la identitatea celui care alimentează acest blog, făcute împreună cu IT-iştii din cadrul Prefecturii Constanţa, prefectul a amintit numele purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu, care ar avea legătură cu postările pe site-ul mai sus amintit. „Astăzi trimit o adresă către preşedintele Nicuşor Constantinescu, pentru a-mi spune dacă IP-ul 62.231.95.165 este al Consiliului Judeţean. De la acest IP, site-ul Prefecturii a fost accesat de nu mai puţin de 195 de ori", spune prefectul.

Blogerul care a făcut din viaţa dincolo de profesie a prefectului Claudiu-Iorga Palaz un subiect cotidian savurat din plin a fost dat ieri în vileag, parţial. În fapt, aşa cum a spus Palaz, este vorba despre o suspiciune care planează asupra celui care a postat până nu demult materiale prin care numele prefectului a fost denigrat: „Cine să fie pe acest blog în care am fost denigrat, unde se publicau diverse materiale neadevărate despre mine?! Pentru că am anumite suspiciuni, fac o adresă către CJC, prin care vă rog să-mi confirmaţi dacă IP-ul cu numărul 62.231.95.165 este al Consiliului Judeţean pe care l-am identificat din cele 195 de accesări ale site-ului prefecturii. Precizăm că de pe acest IP au fost publicate articole denigratoare la adresa mea". Palaz mai spune că de la acest IP s-au accesat materiale de pe www.psihoterapia.net de către angajaţi ai CJC, site pe care se citeau materiale de genul „Cum să te descurci cu o persoană care suferă de o boală psihică", „Arta conversaţiei la roboţi", „Au revenit atacurile de panică" etc. „Asta accesa cucuveaua.net de la CJC. Cel care scria pe acest site avea probleme. Există o legătură cu Cristian Moldovanu. Apare un indicativ «yo4dft» la un moment dat pe o postare. Are un articol sub acest indicativ pe acest site, Cucuveaua veselă. Nu ştiu dacă el le scrie, eu spun doar că are o legătură. Deocamdată, vreau să ştiu dacă acest IP este al CJC. Tot ceea ce a apărut denigrator la adresa mea este de la Consiliul Judeţean. Această cucuvea îşi dorea până acum foarte mulţi prieteni în toată presa. Am soluţie legală ca să publice IP-ul. Dacă tot ne-am băgat într-o astfel de acţiune, să avem curaj să recunoaştem. Voi face apoi plângere penală împotriva celor de la CJC dacă mi se confirmă. Era o bănuială că lucrurile pornesc de la CJC, acum am o certitudine", spune prefectul. Acesta a adăugat că de pe acest IP cele mai accesate site-uri au fost cel al cucuvelei vesele şi al Prefecturii.

Ce spune Moldovanu despre legătura cu „Cucuveaua veselă"

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, spune că nu are niciun fel de legătură cu ceea ce a prezentat ieri prefectul, că nu ştie care este IP-ul calculatorului său, dar că ceea ce prefectul spunea că este indicativ „yo4dft" ar fi de fapt un site de radio amatori cu care are legătură directă. „Trebuie să-l dezamăgesc pe domnul prefect. Habar nu am ce IP-uri sunt la CJC. Eu accesez site-ul Prefecturii de foarte multe ori, aşa cum accesez şi alte ziare şi site-uri ale instituţiilor publice. Am accesat şi eu blogul Cucuveaua veselă. Referitor la ceea ce a spus prefectul despre indicativ, nu cunoaşte că acela este un site de radio amatori cu care am legătură. El s-a legat de un site de radio amatori care este al meu şi pe care îl accesez foarte des, http://www.qsl.net/yo4dft/. IT-iştii săi nu i-au tradus bine. Pot doar să bănuiesc că cineva a intrat în server şi a luat cele mai multe accesări. Nu sunt din generaţia care să stea toată ziua pe Facebook, Twiter şi altele. Dacă am curiozităţi, mi le exprim în scris", susţine Moldovanu.

Precizăm că am încercat să luăm legătura şi cu preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Demersul prefectului a fost înaintat ieri către conducerea CJC, însă sunt slabe şanse de răspuns, având în vedere precedentele în ceea ce priveşte comunicarea dintre cele două instituţii care funcţionează în aceeaşi clădire.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 05 Oct, 2011 06:47 de unde are averea de milioane euro palaz ca a lucrat numai la stat? dna stie de el si ciote-metropol