Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericolul disponibilizărilor Sunt vizaţi 35 de poliţişti constănţeni

ro

25 Jun, 2011 00:06 1562 Marime text
Doar 35 de poliţişti constănţeni sunt în pericol să-şi piardă locurile de muncă în urma primului val de disponibilizări. Informaţia a fost făcută publică de chestorul dr. Liviu Popa, comandantul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cursul zilei de ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Prefectura Constanţa.

Şeful Poliţiei Române a explicat că din cei 52.385 de poliţişti care îşi desfăşoară activitatea la nivel naţional, doar 2.300 de angajaţi ar fi vizaţi de disponibilizări. „Important este să plece oamenii-problemă din sistem, elementele care nu fac cinste uniformei de poliţist", a declarat chestorul Popa, adăugând că toţi cei ale căror posturi sunt în pericol ca urma a restructurărilor vor susţine un concurs constând în probă scrisă şi interviu pentru a-şi dovedi aptitudinile profesionale. Totuşi, este interesant de remarcat faptul că disponibilizările nu îi vizează pe şefii de structuri, pe cei cu funcţii unice, pe şefii numiţi pe funcţii speciale şi nici pe cei desemnaţi pentru funcţii „adiacente" în sistem, respectiv psihologi, medici etc. Mai exact, poliţiştii numiţi în funcţii nu trec prin emoţiile restructurărilor, dat fiind că, potrivit explicaţiilor comandantului IGPR, în Statutul poliţiştilor nu sunt menţionate normele de disponibilizare, astfel încât se vor aplica doar criteriile cuprinse în legea funcţionarilor publici. În aceste condiţii, vorbind strict la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, sunt vizaţi 35 de poliţişti, din totalul de 1.427 de oameni din instituţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • LAURENTIU 26 Jun, 2011 21:58 CUMVA,POLITISTII:VASALATEANU,CIURARIU MARIN,SANT SI EI PE LISTA NEAGRA,DE MA VA ASCULTA DOAMNE DOAMNE VISUL MEU SE VA ADEVERII.