Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune grea pentru magistraţi Fostul procuror general al PNA, anchetat la Constanţa

ro

24 Nov, 2011 01:00 3356 Marime text
Amariei.jpgAccidentul în care a fost implicat fostul şef PNA a avut loc în luna august, când şoferul unei Dacii Logan nu a acordat prioritate şi a intrat pe E85 fără să se asigure, fiind lovit în plin de automobilul fostului şef al Anticorupţiei

Misiune grea pentru procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa! Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, a admis cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi ca dosarul fostului procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie, Ioan Amarie, să fie strămutat la un alt parchet, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la obiectivitatea soluţionării cauzei. Amarie a ajuns în colimatorul oamenilor legii după ce a fost implicat într-un grav accident de circulaţie pe raza localităţii Goleşti, judeţul Vrancea, eveniment soldat cu decesul a două persoane.

Adevărul de Focşani arăta că „dosarul fostului procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie, Ioan Amarie, cercetat pentru ucidere din culpă în urma unui accident petrecut în Vrancea, va intra pe mâna procurorilor constănţeni". „Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, unde fusese repartizat dosarul, a cerut transferul către alt parchet, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la obiectivitatea soluţionării cauzei, iar procurorul general al României a fost de acord cu acest lucru. În acest dosar, poliţiştii vrânceni au dispus şi o expertiză tehnică pentru a se stabili cu ce viteză circula fostul procuror Ioan Amarie, care a mai fost implicat într-un accident mortal pe E85", conform sursei mai sus citate. Tot potrivit jurnaliştilor din Focşani, „verificarea va fi făcută pentru că pe acel segment de drum există un indicator de limitare de viteză, unde şoferii nu au voie să calce acceleraţia peste valoarea de 70 de kilometri/oră, fiind posibil ca Ioan Amarie să fi circulat cu o viteză mai mare". Amintim că accidentul în care a fost implicat fostul şef PNA a avut loc în luna august, când şoferul unei Dacii Logan nu a acordat prioritate şi a intrat pe E85 fără să se asigure, fiind lovit în plin de automobilul fostului şef a Parchetului Naţional Anticorupţie. Conducătorul Daciei Logan, Ioan Baboi, de 72 ani, din Urecheşti, şi soţia sa, Valerica Baboi, de 67 ani, au murit pe loc în urma impactului.

Amariei_-_-inalta-curte-de-casatie-si-justitie.jpg

Ce spun Poliţia şi Parchetul

Serviciul Poliţiei Rutiere Vrancea a spus, la vremea respectivă, conform celor de la Gândul, că „s-a înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar de aici a fost trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi pentru a fi soluţionat. Se face o expertiză în urma căreia se va stabili dacă impactul putea fi evitat, dar şi dacă şoferul din Botoşani (Ioan Amarie -n.r.) circula cu viteză legală". Pe de altă parte, procurorul Marcel Codiţă, purtător de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Galaţi, a declarat, pentru Mediafax, că „dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi". „Este vorba despre un dosar de ucidere din culpă care conţine cercetările iniţiale făcute de către poliţişti în urma producerii unui accident pe raza localităţii Goleşti din judeţul Vrancea. Pentru că domnul Amarie are calitatea de avocat, la Botoşani, această cauză a fost direcţionată de la Vrancea către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, aşa cum prevede legea în astfel de cazuri", a mai spus Codiţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii