Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mazăre a devenit substantiv“

ro

16 Sep, 2010 00:00 2338 Marime text
lavinia_bun.jpgComun. Prăfuit. S-a diluat. De la episodul cu „Heil Mazăre - Operaţiunea Walkirie" totul a luat-o la vale. Planta perenă, rezistentă la boli şi dăunători, care s-a răspândit invadând orice colţişor, care a reuşit să transforme oraşul într-o societate comercială, sau stat în stat... nici eu nu ştiu cum să descriu mai bine fenomenul, s-a uscat. Se crede „epigonul" lui Che Guevara însă probabil nu vede că nu se mai ridică nici măcar la statutul de „Generalul de bocanci şi izmene" sau „Remarcabilul războinic cu muştele din intendenţă". Îşi face planurile de război cum făcea planul de servire când era probabil de serviciu ca student la cantina Institutului de Marină. Dacă se răstea la el un gradat, Mazăre se arunca pe burtă şi striga: farfuria am spart-o în interes naţional! Iertaţi-mă domn caporal!

În „interes naţional", fireşte, primarul nostru iese la atac şi denunţa „mafia instanţelor". Evident la fel cum tot în interes naţional, Mazăre s-a înscris în 2001 în PSD-ul lui Mitrea, atunci când partidul l-a ameninţat că dacă nu se înrolează în dă pe mână PNA (n.r. actualul DNA). În ultimii 10 ani, constănţenii au inţeles că sunt furaţi şi batjocoriţi dar în acelaşi timp au învăţat să vadă mai departe de praful care li se aruncă în ochi, iar pâinea şi circul nu mai sunt suficiente pentru a le întuneca minţile. Sunt înfometaţi şi nu îi mai interesează palmierii, caca magic şi pomana dată la tot pasul. Înţelegând asta i-au arătat dosul primarului lor care rămas fără rating pe plan local, s-a orientat către papagalii de la televiziunile lui SOV şi Voiculescu.

În disperarea de a-şi înfige ghearele în memoria colectivă a românului asuprit de guvernarea portocalie, a îmbrăcat iar uniforma şi a inventat o altă poveste în interes naţional, evident... hahahahahaha.

Omul care pretinde că ţine într-o mână de fier 400.000 de locuitori, dându-le lumină în zig-zag nu mai are nimic de făcut în oraşul care stă să cadă sub protecţia armatei civile private "Compress" şi ne dă din bocanci lecţii de investigaţii. Titlul sună boombastic: „Un avocat no name a păpat banii de pensii ale lui mamaia şi tataia şi acum mă-sa, judecătoarea n-are cădere să mai judece dosare fiind şantajabilă". Şi care e problema? O fi primul sau ultimul? Să fie pedepsit. E ciudat însă cum „crema presei româneşti" de la Realitatea nu l-a întrebat pe distinsul „luptător în bocanci", cum se face că de o vreme s-a setat pe politică, pe atacurile slugoilor şi a făcut un obicei să umble la dosarele judecătorilor? Inexplicabil cum de-au uitat moderatorii dar şi primarul că fostul judecător din dosar, tanti Savonea urma să-i servescă niste „Achitări" ultimului??? Să fi fost doar o discuţie la restaurant între Voicu şi senatorul Mazăre? Probabil că nu, dacă ţinem cont de faptul că soţul magistratei Savonea care îl judeca pe Big Brother era unul dintre amicii senatorului Voicu. Tare mai eşti beteag, Mazăre! Ia exemplu de la Vanghelie şi dă un search pe „goagăl" pentru reîmprospătarea memoriei. Poate ne explici domnule primar şi de ce ţi-au trebuit 5 ani (nov.1998- nov.2003) ca să rectifici o greşeală a Registrului Comerţului ?? Sau câţi bani ai încasat ca administrator la Nisipuri... Ar fi interesant de aflat şi cine a semnat ataţia ani bilanţurile financiare anuale ! Poftim ?! Nu de alta dar ne-ai oferi un veritabil subiect de anchetă despre funcţionărimea şantajabilă. Slugiile lui Băsescu aşa cum le spui, nu ar trebui să te deranjeze dacă n-ar avea de ce.

Dacă nu aveţi nimic „ciudat şi ilegal" în dosarul retrocedărilor nu ar trebui să săriţi aşa ca mingea...oval şi agresiv....Lăsaţi-i să vă adulmece „chiloţii ăia neschimbaţi din 2003" admiţând că ăsta ar fi ordinul - sau treceţi la pamperşi, încă sunt compensaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii