Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecatoarea Stoianoglo a facut un Tusac fericit

ro

25 Jan, 2010 02:09 2042 Marime text

emilian_editorial.jpgNu mă pricep la legislaţia asta după care prefectul Claudiu Palaz a vrut să îl schimbe pe tizul său Tusac de la comanda primăriei Mangalia. Nu ştiu cine are dreptate şi cine nu. Totodată, nu ştiu cât de bine a apreciat legea judecătoarea Andreea Bianca Stoianoglo.

Ştiu o singură problemă. Cineva aici, în cazul Tusac, a greşit. Eu nu ştiu ce. Şi nici cine. Ştiu doar atât: se va crea un precedent, iar primarii vor avea nasul şi mai pe sus decât până acum. Nimeni nu se mai poate lua de ei şi se va crea oriunde, în orice colţ de ţară, stat în stat. Primarul va tăia şi spânzura, cu gândul că el este alesul poporului, şi nu poate fi schimbat decât de alegători. Aşa, mulţi-puţini, câţi se duc la vot. De acum, primarii vor fi şi mai bucuroşi că nimeni nu le poate face nimic. Chiar dacă unii dintre ei se bucurau că îl va schimba prefectul pe Tusac, nu le convenea demersul prefectului. Pentru că ştiau că oricând pot fi şi ei pe listă. Problema devine în cazul Tusac şi mai gravă. Pentru că primarii vor fi intangibili. Indiferent de culoarea politică şi indiferent de ce vor face. Fiindcă oricând se va găsi o chichiţă avocăţească bună pentru a evita demiterea primarului. Şi bună pentru a i se râde în nas celui care ar mai încerca să se atingă de primar.

Oricând se va găsi un avocat care va explica exact cum ar trebui să fie un primar să nu devină incompatibil, dar şi un judecător care să îi de dreptate avocatului. Oricând se va găsi cineva care să spună că acţiunea împotriva primarului este un abuz. Şi un judecător care să îi dea dreptate şi să înlăture abuzul. Departe de mine să cred că judecătoarea nu are dreptate să îl repună pe Tusac pe scaunul de primar. Dar tot la fel: nici nu îmi vine să cred că prefectul, la câtă legislaţie de administraţie ştie, a făcut pasul acesta greşit. Doar, aşa, pentru a face ceva. Şi până la urmă tot binele pe care i l-a făcut judecătoarea, tot la rău l-a dus pe Tusac. Pentru că în tot timpul cât a fost suspendat din funcţie, duşmanii lui Tusac, care i-au ţinut locul la primărie, au scotocit prin toate sertarele. Şi sunt convins că au găsit tot felul de chestii care ar putea deveni compromiţătoare pentru Tusac. Contracte, decizii cine ştie ce fel făcute, notiţe de toate felurile, etc. Cu care se poate face orice. Mai ales în cazul în care primarul nu devine mai conciliant. Şi pot deveni oricând probe. Că până la urmă îmi şi pun întrebarea: judecătoarea i-a făcut bine sau mai mult rău lui Tusac? Vom vedea în timp. Fiindcă se va mai scrie mult despre acest subiect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 29 Jan, 2010 14:12 PRIMARUL si CONSILIERII LOCALI sunt in aceeasi oala.
  • gopo 25 Jan, 2010 11:03 ...si daca dadea peste unu Razvan, tot corupt si asta , tot aia era...
  • redivivus 25 Jan, 2010 07:20 Ingrijorarea dlui Emilian este partial justificata,sau,daca e sa-l incontrez,nu e justificata de loc.Spre deosebire de dansul care stie dar simuleaza ca nu stie,noi constatam ca primarii fac ceea ce fac toti politicienii ajunsi in functii de mare autoritate,cunoscut fiind faptul ca puterea scranteste capul si corupe.O fi el primarul investit cu autoritate de catre cei care l-au ales,dar democratia nu inseamna intotdeauna ca alegerea a fost corecta.De regula,primarii sunt impusi de partide prin mijloace nu tocmai ortodoxe si democratice si nu sunt de cea mai buna calitate.Pana la urma tot la imperfectiunile legii ajungem.Daca primarul este un functionar,ceea ce de fapt si este,el trebuie sa dea socoteala atat in fata legilor cat si a alegatorilor,ceea ce se intampla,regretabil,foarte rar,ba chiar deloc.Ar trebui sa se revada legea.Primarii sa nu mai fie reprezentantii partidelor.Oricum,tinand cont de ceea ce se petrece in Romania de 20 de ani,ar trebui sa se renunte cativa ani la inamovibilitatea care naste dictatori mai mici sau mai mari.Sunt multe de spus.Ramane sa discutam cu alta ocazie.oricum nu se sinchiseste nimeni de ceea ce se scrie.
  • Uite cine vorbeste 25 Jan, 2010 06:39 toata pledoaria asta e gresita. Vrei sa-l dai jos? Referendum , daca nu inseamna ca e dorit. Daca il prinzi cu altceva la puscarie , dar nu sa vina Base si Boc sa-l trimita pe Palaz sa execute celelalte culori.