Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se ascunde in spatele iesirii lui Mazare cu dosarul Uniforma

ro

10 Mar, 2010 03:55 3171 Marime text
emilian_editorial.jpgDuminica trecută, Radu Mazăre a ieşit în conferinţă de presă. După ce doar vineri ţinuse o alta la terminarea şedinţei extraordinare de consiliu local.

Prima idee care ne-a venit în minte, duminică, după ce s-a anunţat conferinţa, a fost că Mazăre ar vrea să le dea jurnalistelor un trandafir. Ceea ce s-a şi întâmplat. Însă putea să facă acest gest vineri sau luni. Dar nu a fost doar trandafirul. A fost şocul cu uniforma. Cu redeschiderea dosarului. Şi cu chemarea primarului iar la cine ştie ce secţie de care aparţine, în faţa cine ştie cărui agent, care să îl pună să dea declaraţia.

Şi după ce l-a pus poliţistul să scrie cinci pagini jumătate, Mazăre a ieşit la atac. De ce? Simplu. Pentru a se victimiza. El ştie că acest dosar este unul din care va ieşi biruitor. Că de aici nu i se va trage nimic. Chiar dacă mulţi cred că şi altora li s-a înfundat de la un nimic. Dosarul cu uniforma este unul subţire. Şi i se va da iar un NUP. Da, dar va da bine pentru Mazăre. Care va ieşi şi va spune: eee vedeţi? Iar m-au cercetat lacheii lui Băsescu şi nu au găsit nimic. Şi iar va flutura lozinca dosarului politic făcut de slugoi. Iar atunci când se va întâmpla ceva totuşi, va ieşi şi va spune din nou că a fost controlat şi răscontrolat, numai şi numai să-i găsească ceva. Şi iar va relua ideea că a fost cineva care vrea neapărat să îl vadă la puşcărie. Iar se va lamenta pe toate posturile de televiziune. Uite ce păţesc eu. Şi ca să fie treaba de partea lui, Radu Mazăre iese şi atacă. Înainte. El strigă la toţi. La slugoii lui Băsescu, la lacheii politici. Ultima luată în vizor este procurorul general Adina Florea. Ea este cea care îi face acum dosarul politic şi vrea să îl înfunde. Ea îi vrea răul.

Numai că eu mă gândesc la altcineva care îi „vrea răul" primarului nostru. Pentru că atunci, duminică, mi-am amintit ceva. În jurul datei de 19 ianuarie, anul acesta, Laura Kovesi a fost întrebată pe forumul de discuţii al agenţiei Hontews, de către Maximilian M KATZ de la Centrul MCA România: „cum explicaţi faptul că după mai mult de şapte luni, ancheta deschisă împotriva primarului Radu Mazăre, în urma afişării în public a însemnelor naziste, nu avansează?". La care Kovesi a răspuns sec: „Am să verific dacă acest dosar a fost soluţionat".

Nu ştiu ce s-a întâmplat. Dar, este posibil ca tocmai de aici, de la acest punct să se reia procedura în cazul de faţă. Şi să se vadă mai clar care este poziţia procurorului care a dat NUP-ul. Şi, mai ales, de ce l-a dat. Totodată, este foarte posibil, ca la mijloc să fie vorba şi de niscaiva chestiuni economico-financiare. Cine poate şti acum. Vom trăi şi vom mai auzi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 19 Mar, 2010 11:56 Dosarul ”uniforma” este o MASCARADA din partea celor care ravnesc la SCAUNUL DE PRIMAR al orasului Constanta. Prezentarea UNIFORMEI germane a fost facuta pe SCENA unei prezentari de moda ,ca vestimentatie militara ISTORICA ,nu pe strada ,nu in alta cladire ,nu in mijlocul unui grup restrans NEOFASCIST...
  • un cetatean 10 Mar, 2010 10:49 Cred ca de data asta il leaga.Prea exagereaza si prea ne face de ras pe toti.
  • AsSos 10 Mar, 2010 00:44 Dar daca unul din slugoii aia e asa de destept si isi pune si mintea la contributie? Si incepe sa intrebe in stanga si indreapta si mai cauta si ceva terenuri prin cta sau licitatii masluite? si mai strange cu usa cativa mazarei care nu vor sa se duca la puscarie pt faptele altuia? Ca doar nu toti sunt prosti. E nevoie de unul singur destept. Si minutios si care sa vrea sa afle ADEVARUL. Si caruia sa nu ii fie frica pt ca dreptatea trebuie sa triumfe. Da, daca ma gandesc este posibil, nu de alta dar sunt multi care sunt si destepti si vor sa afle adevarul. De asta ii este frica lui. Ca stie cu cine are de-a face. Miroase in aer pericolul asemeni unui animal incoltit.