Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obiceiuri si traditii de Pasti

ro

31 Mar, 2010 03:13 11288 Marime text

paste.jpgMuzeul de Arheologie „Callatis" Mangalia, Primăria Municipiului Mangalia şi Colegiul Economic Mangalia organizează, astăzi, la sediul muzeului callatian, activitatea cultural-ştiinţifică intitulată „Obiceiuri şi tradiţii de Paşti".

„Conform tradiţiei creştine, de Paşti, se sărbătoreşte învierea Domnului Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, Cel care a biruit moartea. Paştele este cea mai importantă sărbătoare din calendarul creştin. În Săptămâna Mare, cea de dinaintea Paştelui, creştinii se spovedesc şi se împărtăşesc. Pentru sănătate şi noroc, în noaptea Învierii, credincioşii înconjoară Biserica şi trec de trei ori pe sub masa din Biserică. De Paşti se vopsesc ouă, în special cu roşu, se prepară cozonac, pască, drob şi alte mâncăruri tradiţionale", a menţionat directorul Muzeului de Arheologie „Callatis" Mangalia, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc.

Pe larg, despre obiceiurile şi tradiţiile românilor legate de Sărbătorile de Paşti, va vorbi Liliana Vioiu, muzeograf la Muzeul de Arheologie „Callatis" Mangalia. Ea va prezenta viaţa lui Iisus Hristos şi răstignirea Sa, tradiţia vopsirii ouălor, obiceiurile românilor, dar şi ale altor popoare, legate de Sfintele Sărbători de Paşti şi altele. Informaţiile vor fi completate cu prezentări în PowerPoint.

Elevii clasei a IX-a C, de la Colegiul Economic Mangalia, vor susţine câteva comunicări legate de Sfintele Sărbători de Paşti. Sunt aşteptaţi la muzeul callatian toţi cei interesaţi de obiceiurile şi tradiţiile româneşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii