Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu dezlegare de la Camera Deputaţilor 12 septembrie, şcoala politicienilor

ro

12 Sep, 2011 02:10 925 Marime text
12 septembrie nu va fi nici în acest an doar motivul de bucurie sau, din contră, de lehamite a revenirii şcolarilor în bănci, ci şi prilejul oamenilor politici de a se proţăpi la prezidiu recitând din clasici în viaţă, spre disperarea cadrelor didactice, a părinţilor şi a învăţăceilor.

Cum Biroul Permanent al Camerei a hotărât că deputaţii vor fi liberi luni, o parte dintre aceştia vor participa la deschiderea anului şcolar.

Deputaţii puterii şi-au ales deja itinerariile. Constantin Chirilă (PDL) va fi prezent la deschiderea anului de învăţământ la trei şcoli şi o grădiniţă, toate din oraşul Murtfatlar. Zanfir Iorguş (PDL) va lua la pas Mangalia, pentru a onora cele patru invitaţii primite de la directorii Şcolii nr. 1, Liceului Economic, Grupului Şcolar „Ion Bănescu" şi Grădiniţei nr. 3, în timp ce Maria Stavrositu (PDL) va merge la Liceul de Telecomunicaţii ca invitat şi la Şcoala nr. 30 în calitate de părinte, deoarece şi mezinul familiei intră de astăzi în rândul şcolarilor. În calitate de membru al Comisiei de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, deputatul Maria Stavrositu le cere părinţilor mai multă implicare în viaţa şcolară a copiilor, pe fondul rezultatelor slabe obţinute anul acesta de elevi la examenul de Bacalaureat. „Semnalul de alarmă a fost tras! Cu toţii trebuie să fim îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă cu copiii noştri, pentru că tinerii reprezintă mesajele prezentului transmise către viitor. Educaţia copiilor nu trebuie lăsată totalmente în responsabilitatea şcolii. Dincolo de cadrul instituţionalizat în care se desfăşoară procesul educaţional, este nevoie de o implicare serioasă şi susţinută din partea părinţilor", susţine deputatul în cadrul unei scrisori deschise adresate părinţilor elevilor din municipiul Constanţa.

Social-democraţii sunt mai rezervaţi în acest an. Deputatul PSD Antonella Marinescu a declarat că va merge la Colegiul Pedagogic, unde îi va însoţi pe cei doi copii la începerea anului şcolar. „Am fost de fiecare dată prezentă la şcoală, însă nu am vrut să epatez. M-am dus ca toţi ceilalţi părinţi să-mi susţin copiii la început de an şcolar. Eu cred că politicul nu are ce căuta în şcoală". Colegul de Uniune al deputatei, liberalul Mihai Lupu, a precizat că va onora invitaţia primarului din Medgidia, Marian Iordache, dar şi a şcolii de la Gârliciu.

În timp ce pentru deputaţi ziua de 12 septembrie este una de activităţi în teritoriu, senatorii vor merge la lucru în Parlament.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii