Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile porumbului dulce

ro

14 May, 2014 17:33 1366 Marime text


Porumbul dulce, adică o rudă aporpiată a pormbului cultivat iniţial în America Centrală este foarte poluar la noi în ţară. Consumat fiert sau copt, este delicios şi, mai mult decât atât, aduce şi o mulţime de beneficii sănătăţii noastre.
În primul rând, are grijă de sănătatea inimii tale, garantând-i doza necesară de acid folic (vitaminaB9). Păstreasă sănătatea vaselor sanguine, micşorând riscul de apariţie al atacului de cord, cerebral sau al bolilor vasculare periferice.
Este bine de reţinut că 100 de grame de porumb garantează aportul a unui număr redus de calorii, comparativ cu alte cereale, fiind eficient în menţinerea greutăţii sub control. În plus, la acesta contribuie şi capacitatea sa de a îmbunătăţi activitatea sistemului digestiv, prin cantitatea de fibre conţinută. De asemenea, porumbul conţine şi o cantitate importantă de magneziu, util în prevenirea şi împiedicarea îmbătrânirii premature.
Şi poate cel mai surprinzător efect al porumbului asupra organismului uman este capacitatea sa de a reduce stresul. Fiind bogat în vitamine din categora vitaminelor B, garantează o funcţionare corectă a sistemului nervos, a muschilor şi a inimii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii