Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat P.E.R. - Joi, 17 Noiembrie 2011

ro

17 Nov, 2011 22:40 794 Marime text

Joi, 17 noiembrie 2011, la sediul P.E.R. din Cal. Victoriei, nr. 91 -93, a avut loc Conferinta de presa sustinuta de conducerea partidului.

Dl. Pop Danut, presedinte P.E.R prezinta pozitia partidului vis-a-vis de decizia Coalitiei de Guvernamant care a hotarat comasarea alegerilor locale si parlamentare pentru noiembrie 2012, precum si reducerea numarului de parlamentari la 388. Parlamentul urmand sa ramana bicameral.

Dl. Pop spune ca P.E.R. nu este de acord cu aceasta decizie luata de Coalitia de Guvernamant deoarece sunt avantajate numai partidele mari. Dl. Pop vine cu propunerea P.E.R. ca, daca tot se doreste efectuarea de economii, atunci sa se aiba in vedere si reducerea numarului de consilieri locali in functie de numarul de alegatori, iar in mediul rural numarul acestora sa fie intre cinci si noua persoane. Prin aceasta propunere P.E.R. considera ca s-ar face economii substantiale la bugetul statului.

Dl. Razvan Paunescu - presedinte executiv al P.E.R. precizeaza referitor la economiile ce ar rezulta din propunerea mai sus discutata ca acestea ar trebui sa se regaseasca in cresterea fondurilor pentru sustinerea fondurilor de pensii si salarii lucru care sa vina in interesul cetateanului. In continuare dl. Paunescu face referire la afirmatiile ministrului Sanatatii pe care il considera analfabet pe domeniul accesarii fondurilor europene, care nu este in stare sa faca o corelatie intre legislatia europeana si cea romaneasca, venind cu solutii neadecvate pentru sistemul de sanatate al populatiei intervenind pentru intreruperea cheltuielilor tratamentului adecvat bolnavilor de cancer si diabet in loc sa administreze corect efectuarea licitatiilor, demascarea cheltuielilor ascunse si a managementului defectuos din spitale.

Populatia trebuie sa aiba asigurata minimul de conditii pentru asistenta medicala conform prevederilor Constitutiei.

Fata de cele prezentate, P.E.R. cere ministrului Sanatatii sa-si dea demisia daca nu este in stare sa coreleze legislatia romaneasca cu cea europeana pe acest domeniu fara aplicarea masurilor extremiste de care da dovada prin propunerile pe care le face.

Totodata solicita primului-ministru sa ia masurile cele mai drastice impotriva acestui individ care nu se mai poate numi ministru in Guvernul Romaniei.

Dl. Paunescu solicita sprijinul presei in sustinerea propunerii P.E.R. de indepartare a ministrului Sanatatii din Guvern pentru propuneri extremiste care duc la exterminarea cu buna stiinta a unor categorii a populatiei acestei tari.

In continuare dl. Paunescu precizeaza ca, situatia economica europeana nu este incurajatoare, inca nu s-a iesit din colapsul economic si revine cu solicitarea ca institutiile statului abilitate sa informeze populatia de pericolul situatiei economice internationale care ar influenta si Romania pentru a trece peste aceasta stare fara prea mari sacrificii.

Deja din luna iunie P.E.R. a tras semnalul de alarma la ce se poate intampla cu moneda euro fata de leu, ca acum Banca Nationala sa vina sa spuna „noi am lasat din mana cursul leu-euro".

Cu privire la ecologizarea Romaniei, dl. Paunescu cere ministrului de Interne sa faca public stadiul anchetei privind furtul de uraniu semnalat la punctul de lucru STEI, Judetul Bihor avand in vedere pericolul pentru mediul inconjurator si sanatatea populatiei ca urmare a emanitiilor radioactive.

Biroul de presa al P.E.R.,

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii