Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, cere sprijin de la UE pentru sistemul de irigaţii din România

ro

07 Jun, 2011 17:12 797 Marime text
Strasbourg, 6 iunie 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a pledat luni seara, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, pentru dezvoltarea de programe pentru extinderea sistemelor de irigaţii în statele nou aderate, inclusiv România, deficitare la acest capitol.

" Seceta cu care se confruntă în prezent întreaga Europă, precum şi prognoza pe perioada următoare, alimentează îngrijorările privind o nouă creștere a prețurilor produselor alimentare, dar şi în ceea ce privește securitatea alimentară", a declarat doamna Dăncilă.

În opinia europarlamentarului român, Comisia Europeană, trebuie să asigure plata în avans a subvențiilor europene, pentru a veni în ajutorul fermierilor, care trebuie să utilizeze sistemele de irigații existente, pentru a evita astfel pierderea totală a recoltelor de anul acesta.

Concomitent cu acesta măsura, trebuie avute în vedere soluții de sprijin pentru implementarea sistemelor de irigații, acolo unde utilizarea acestora este necesară. În Romania, suprafața irigată se cifrează la 30%, iar lipsa apei şi prezenţa secetei creează probleme similare cu a celorlalte state membre, dar fără a putea veni în sprijinul agricultorilor cu acestă măsura salvatoare în cazul acestei situații, a concluzionat doamna Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii