Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

150 de ani de la Unirea Principatelor Romane - 23.01.2009

ro

23 Jan, 2009 17:47 822 Marime text

MINISTERUL APARARII NATIONALE

150 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată, în Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării, prin ceremonialuri militare şi religioase, simpozioane şi expoziţii, depuneri de coroane şi jerbe de flori. Activităţile se vor încheia, în mod tradiţional, cu Hora Unirii.

· Bucureşti
Sâmbătă, 24 ianuarie, la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Dealul Mitropoliei va fi organizată, începând cu ora 10.00, o ceremonie de depunere de coroane de flori.

· Focşani
          La Muzeul Unirii se va desfăşura, de la ora 11.00, seminarul cu tema „150 de ani de la Unirea Principatelor Române”, iar la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, de la ora 16.00, va fi lansată o colecţie filatelică, interpreţi reprezentând cele trei provincii istorice vor susţine un moment folcloric şi va fi citit „Decretul de unificare a Armatei de către Cuza”. În încheiere, militarii Brigăzii 8 Artilerie Mixtă „Alexandru Ioan Cuza” vor prezenta, în piaţa teatrului, un spectacol cu torţe intitulat „Realizarea Unificării Armatei Moldovei şi Munteniei.”

· Iaşi
În Piaţa Unirii va avea loc, de la ora 10.00, un ceremonial militar şi religios de depunere de coroane de flori la Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, iar un ceremonial similar se va desfăşura, la ora 12.00, la Mormântul domnitorului de la Biserica Trei Ierarhi. Începând cu ora 17.30 va avea loc o retragere cu torţe a militarilor Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” pe itinerarul Piaţa Unirii - Bulevardul Ştefan Cel Mare şi Sfânt - Piaţa Palatului Culturii.
 
   Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii