Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, la conferinta de lansare la Bucuresti a Presedintiei belgiene a Consiliului UE

ro

01 Jul, 2010 19:36 603 Marime text

Participarea ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, la conferinţa de lansare la Bucureşti a Preşedinţiei belgiene a Consiliului UE

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a participat astăzi la conferinţa de lansare a Preşedinţiei belgiene a Consiliului UE, organizată de Ambasada Regatului Belgiei în România la Centrul InfoEuropa din Bucureşti.

Evenimentul, desfăşurat în prezenţa ambasadorului Regatului Belgiei la Bucureşti, Leo D’Aes, a reunit membrii corpului diplomatic acreditat la Bucureşti şi reprezentanţi mass-media.

În intervenţia sa, ministrul Teodor Baconschi şi-a exprimat încrederea în experienţa şi capacitatea Belgiei de a răspunde în mod adecvat unui context european dificil, caracterizat prin dificultăţi economice şi printr-un proces de reaşezare instituţională în ultimele etape de implementare. S-a referit la necesitatea nu doar a identificării unei viziuni comune cu privire la Uniunea Europeană, dar şi la voinţa politică de a o pune în practică.

„Avem nevoie în continuare de curaj pentru a da un nou impuls şi o viziune de viitor Uniunii noastre. (…) Nu putem lăsa vechi temeri să ne separe din nou. Trebuie să susţinem cu toate puterile că Europa are nevoie să continue procesul de extindere, să-şi consolideze instituţiile, economia şi moneda, că trebuie să-şi sporească coeziunea internă”, a declarat ministrul Baconschi.

Ministrul Afacerilor Externe a amintit că Tratatul de la Lisabona reprezintă fundamentul pe care trebuie să se sprijine politicile europene pe viitor, exprimând susţinerea României pentru obiectivele identificate pentru următoarele şase luni de Preşedinţia belgiană, precum relansarea economică, consolidarea dimensiunii externe a Uniunii sau protecţia mediului.

„Serviciul European de Acţiune Externă ne ajută să vorbim cu o singură voce. (…) Promovarea viziunii şi participării statelor membre în cadrul Serviciului depinde de Preşedinţia belgiană. România este pregătită şi are voinţa să contribuie la buna funcţionare a Serviciului din prima zi a creării acestuia. În politica de recrutare a personalului, trebuie respectate principiile meritului şi echilibrului geografic”, a mai subliniat şeful diplomaţiei române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii