Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE salută marcarea Zilei Internaționale împotriva Corupţiei

ro

10 Dec, 2014 11:17 858 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la data de 9 decembrie, a Zilei Internaţionale împotriva Corupţiei, stabilită de Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei din 2003.

Ministerul Afacerilor Externe susţine permanent, prin acţiunile sale, continuarea politicilor naţionale de combatere a corupţiei, creşterea transparenţei instituţionale şi a gradului de educaţie anticorupţie şi îşi exprimă încrederea în funcţionarea organismelor naţionale şi internaţionale anticorupţie. Prin măsurile întreprinse în ultimii ani, România s-a alăturat acelor state care au înţeles că numai o combatere cuprinzătoare şi susţinută a corupţiei poate duce la consolidarea statului de drept, a democrației şi, implicit, la creșterea prosperității.
Ministerul Afacerilor Externe, alături de alte instituţii guvernamentale, a sprijinit cooperarea internațională în domeniul combaterii corupţiei, România devenind membru fondator al Academiei Internaționale pentru Combaterea Corupţiei (IACA) de la Viena. În acest cadru, România participă activ la lucrările acestui organism, prin reprezentanții săi aleși ca membri ai structurilor de conducere.
 
Informaţii suplimentare
La 9 decembrie, statele membre ONU celebrează Ziua internațională a luptei împotriva corupției, dată înscrisă în fiecare an, începând din anul 2003, în calendarul Organizației Națiunilor Unite.
Pornind de la constatarea că o dezvoltare durabilă de substanţă nu poate fi realizată fără combaterea eficientă a corupției, organizația mondială și-a propus să dezvolte cadrul juridic internațional și să urmărească atent evoluțiile din acest domeniu, oferind asistență tehnică și financiară, mai ales acelor state membre a căror evoluție este afectată de flagelul corupției.
Campania ONU inițiată în acest an, sub genericul ”Rupe lanțul corupției”, are ca obiect semnalarea modului în care corupția poate aduce prejudicii democrației și statului de drept, respectării drepturilor omului, economiei și vieții sociale, în general, contribuind, în același timp, la dezvoltarea criminalității internaționale, a terorismului și a insecurității la nivel global.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii