Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comitetul Creditorilor Fattoria Terrantica SRL ar putea demara o acţiune împotriva lui Mircea Băsescu

ro

25 Jan, 2017 00:00 3012 Marime text
Fattoria Terrantica SRL, firmă a lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, a scăpat de o datorie de peste 600.000 de lei pe care o avea la BRD, chiar în timp ce se află în penitenciar.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, Prime Insolv Practice SPRL, în calitate de administrator al SC Fattoria Terrantica SRL, desemnat prin Încheierea din data de 8.01.2014, pronunţată de Tribunalul Constanţa, Secţia a VII-a Civilă, în dosarul 40389/3/2013, convoacă adunarea creditorilor debitorului, în data de 27.01.2017, la ora 15.00. Şedinţa se va ţine la sediul lichidatorului judiciar din Bucureşti, bulevardul Aviatorilor nr. 52.
 
Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele puncte:
 
1. Oportunitatea formulării cererii de atragere a răspunderii patrimoniale a organelor de conducere ale societăţii debitoare în condiţiile art. 138, alin. 3 din Legea 85/2006, având în vedere că lichidatorul judiciar nu a identificat incidente în cauza prevederilor art. 138, alin. 1 din Legea Insolvenţei;
2. Completarea componenţei Comitetului Creditorilor prin desemnarea preşedintelui acestuia, având în vedere faptul că BRD - Groupe Société Générale - preşedinte - nu mai deţine calitatea de creditor, consecinţă a notificării adresate administratorului judiciar de stingere a creanţei deţinute împotriva SC Fattoria Terrantica SRL, ca urmare a plăţii efectuate de garantul ipotecar SC MB Consult Company SRL.
 
Creditorii pot fi reprezentaţi în cadrul şedinţei prin împuterniciţi, cu procură specială autentică, sau, în cazul creditorilor bugetari şi al celorlalte persoane juridice, cu delegaţie semnată de conducătorul unităţii. Creditorii pot vota şi prin corespondenţă. Scrisoarea prin care îşi exprimă votul, semnată de creditor, sau înscrisul în format electronic căruia i s-a încorporat, ataşat ori asociat semnătura electronică extinsă, bazată pe un certificat valabil, pot fi comunicate prin orice mijloace, până în ziua fixată pentru exprimarea votului, lichidatorului judiciar.
 
Reamintim că BRD - Groupe Société Générale era înscrisă la masa credală cu 611.707,34 de lei, reprezentând un procent de 9,971794%. Componenţa Comitetului Creditorilor, aprobată în adunarea din 21.03.2014, conform procesului-verbal nr. 10846, publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, a fost următoarea: preşedinte - BRD - Groupe Société Générale, membri - DGRFPM Bucureşti şi SC Energy Holding SRL.
 
Iată creditorii societăţii: MB Consult Company SRL, Global Buisiness & Investments SA, Mircea Băsescu, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, Primăria Agigea, Romcronos SRL, Europinvest Free Zone SRL, Iridex Group Export Bucureşti - filiala Costineşti, Gaspeco L & D SA Bucureşti, Kerry România SRL (fosta Fera România FT SRL), Barentz România SRL, Oncos Prod SRL Cluj-Napoca, SC Energy Holding SRL, CN APMC SA, Enziham Cherim, Violeta Coadă, Ovidiu Cudalb, Cristian Florescu, Vasile Alexe, Metro Cash & Carry România.

Fattoria Terrantica SRL, în datele Registrului Comerţului

Firma a fost înfiinţată în anul 2013 şi are sediul social în Bucureşti, strada General Candiano Popescu nr. 63C. Societatea este în insolvenţă, sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Capitalul social subscris, de 1.176.194 de lei, integral vărsat, este compus din 1.699 de părţi sociale. Fattoria Terrantica SRL este controlată de MB Consult Company SRL, cu sediul în Eforie Nord, bulevardul Tudor Vladimirescu, zona giratoriu - hotel Belona, complex turistic, reprezentată de Mircea Băsescu. Administratorul firmei, care se ocupă de depozitări, este Mircea Băsescu, născut pe 27.11.1953, în Basarabi. 

Povestea Fattoria Terrantica SRL 

Iniţial, societatea s-a numit Plusfood Constanţa SRL şi era deţinută de firma Plusfood Groep BV, cu sediul în Olanda. În anul 2007, SC Plusfood Constanţa SRL, reprezentată de Mircea Băsescu, a decis majorarea capitalului social de la 289,68 de lei la 744.194 de lei. Potrivit vrajitorul.eu, în anul 2010, Plusfood Constanţa SRL şi-a schimbat denumirea în Fattoria Terrantica SRL, iar asociat unic a devenit SC MB Consult Company SRL, cu sediul social în Eforie Nord. La rândul său, Plusfood Groep BV s-a retras din calitatea de asociat. De asemenea, a fost completat obiectul de activitate al societăţii cu următoarele coduri CAEN: comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, al băuturilor şi al produselor din tutun efectuat prin standuri,
chioşcuri şi pieţe; comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri şi pieţe al altor produse. 

Despre MB Consult Company SRL 

Cu sediul social în Eforie Nord, bulevardul Tudor Vladimirescu, zona giratoriu - hotel Belona, complex turistic, societatea a fost înmatriculată în anul 2002. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Firma este controlată de Mircea Băsescu, cu 90% din capitalul social, Dragoş Băsescu, născut pe 11.09.1982, în Constanţa, Raluca Băsescu, născută pe 11.09.1984, în Constanţa, fiecare cu 5% din capitalul social. Administratorul firmei este Mircea Băsescu. MB Consult Company SRL desfăşoară activităţi de închiriere şi leasing cu alte maşini, echipamente şi bunuri tangibile n.c.a. Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Mircea Băsescu apare în mai multe societăţi radiate, cum ar fi: A.M.C. Cros SRL, Cross Trading SRL, Miral Cross Ships Supply SRL, Prod Cros SRL şi Star Sea CO SRL.

Se află încă în spatele gratiilor 

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, se află încă în spatele gratiilor, după ce, în luna noiembrie a anului trecut, Tribunalul Constanţa a admis contestaţia procurorilor DNA la decizia de liberare condiţionată luată în octombrie de Judecătoria Medgidia. Mircea Băsescu mai poate formula o nouă cerere de liberare condiţionată în data de 1 februarie 2017.
 
Reamintim că, anul trecut, fratele fostului preşedinte a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru că ar fi primit mită 250 de mii de euro de la fiul lui Bercea Mondial pentru a interveni la eliberarea acestuia din penitenciar. Mircea Băsescu a fost găsit vinovat de trafic de influenţă. În 18 ianuarie 2017, Dragoş Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu, a fost condamnat de către Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă. Sentinţa în cazul lui Dragoş Băsescu nu este definitivă. 

Citeşte şi:

Mircea Băsescu a reclamat la CEDO o decizie a unei instanţe din Constanţa

Familia lui Sandu Anghel l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. Judecătorii redeschid dosarul

Mircea Băsescu, la judecată cu cei de la Casa de pensii Constanţa

Mircea Băsescu rămâne în arest

Judecătorul Antoaneta Ardeleanu va decide azi libertatea lui Mircea Băsescu (rechizitoriu)

Curtea de Apel Bucureşti, decizie crucială în dosarul în care Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Bercea Mondial (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii