Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi contraventionale de 406.700 lei si confiscari de bunuri si sume in valoare de 7.518 lei

ro

29 Mar, 2010 19:05 2026 Marime text
Nota informativa
  
In saptamana 22 – 27 martie 2009 comisarii Garzii Financiare sectia Constanta au efectuat verificari la un numar de 433 agenti economici, fiind aplicate amenzi contraventionale de 406.700 lei si confiscari de bunuri si sume in valoare de 7.518 lei.
In aceeasi perioada au fost intocmite 40 sesizari penale care au fost transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta cu o valoare a prejudiciului cauzat bugetului de stat de 31.065.595 lei.
A fost suspendata activitatea pentru un numar de 15 puncte de lucru, in principal pentru incalcari ale prevederilor O.U.G. 28/1999 – dotarea si utilizarea caselor de marcat electronice fiscale.
Garda Financiara sectia Constanta impreuna cu Brigada Mobila de Jandarmi Constanta, a demarat o actiune de combatere a comertului stradal cu tigari netimbrate.
In momentul descinderii in zona Abator, zona foarte cunoscuta in privinta comertului ilicit cu tigari, am constatat ca doua persoane vindeau tigari dintr-un autoturism. S-a reusit identificarea unei singure persoane cealalta disparand in multime. Autoturismul apartinea unei societati din Constanta. Administratorul acesteia a deschis autoturismul in care se aflau depozitate pentru comercializare 138 cartoane tigari care au fost confiscate de Garda Financiara sectia Constanta.
Ulterior, avand in vedere continuarea comertului cu tigari in aceasta zona, dupa o supraveghere prealabila, am procedat la o noua verificare. La sosirea organelor de control nicio persoana nu a mai putut fi identificata, ramanand la fata locului doar autoturismul din care existau indicii ca se comercializau tigarile.
In aceste conditii s-a procedat la sigilarea autoturismului si acesta a fost lasat in paza unei echipe de jandarmi.
La desigilarea acestuia s-a constatat ca in interior se aflau 585 pachete de tigari de diferite marci (Winston, Maiwand, Capital, Karelia, LM ). S-a dispus amendarea proprietarului marfurilor de contrabanda si confiscarea acestora.
Astfel de actiuni vor mai avea loc in zonele cunoscute pentru comercializarea produselor de contrabanda din orasul si judetul Constanta.
In aceasta saptamana, activitatea de control a Garzii Financiare va viza cu precadere comercializarea produselor specifice sarbatorilor de Paste astfel incat, atentionam ca vom fi in toate aceste locuri unde se vand oua, carne si produse din carne, verificand proveninta marfurilor precum si inregistrarea tuturor veniturilor.
  
DIRECTOR COORDONATOR
Cristian Radu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii