Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La restaurant Beirut, din Constanţa, nici nu ştii ce să alegi din meniu!

ro

05 Mar, 2014 00:00 6436 Marime text
De restaurant Beirut aţi auzit cu siguranţă! Iniţial, credeam că se va închide, dar apoi mi-am dat seama că doar şi-a restrâns spaţiul. Chiar şi aşa, parterul arată bine. Încărcat, în stilul oriental specific, dar frumos.
Mi-au plăcut acvariile mari cu peşti şi toate decoraţiunile de la parter. La etaj, însă, lucrurile stau diferit. Canapelele de sus sunt murdare, cu nasturii scoşi, iar pe mese tronează şerveţelele-buchet băgate în pahar. Totul arată ca şi cum urmează să se desfăşoare o nuntă, iar tu trebuie să te simţi prost că nu eşti invitat.
 
În mod ciudat, baia este amenajată la etaj, dar până să ajungi acolo trebuie să treci pe lângă un depozit. Nu aveai cum să nu remarci asta când se tot plimbau oameni cărând lăzi de bere sau alte minuni prin faţa ta. Pe de altă parte, contrastul dintre cele două etaje nu face altceva decât să evidenţieze frumuseţea parterului. Tot la etaj se află nişte echipament de sonorizare. Asta înseamnă că au muzică live. Dar, probabil, doar o dată pe săptămână, pentru că atunci când am fost eu în fundal erau puse nişte melodii turceşti, mai mult instrumentale.
 
Meniul era cam întortocheat – labirintic, chiar! Tocmai de aceea nici nu ştiai unde sunt preparatele cu carne la grătar şi unde sunt aperitivele. Erau structurate ca „preparate libaneze reci”, „preparate libaneze calde”, doar că Falafel era la „reci” - când, de fapt, este un produs prăjit.
 
Am observat o tendinţă ascendentă de zgârcenie la unele restaurante: să îţi ia bani pe lipie/pâine. Şi la Beirut se întâmplă la fel. Nu că aş avea pretenţia să fie gratis şi nelimitată, dar pentru preparate precum humusul poate intra în preţ. Aşa cum la unele mâncăruri din carne pe grătar conţin şi o porţie de cartofi prăjiţi.
 
Şi că tot am amintit de preţuri, vă fac un rezumat: lipia este 2 lei, humusul costă între 9 şi 15 lei. Preparatele cu grătar între 15 şi 70 de lei, pizza turcească este maxim 15 lei, shaworma costă maxim 18 lei. Deserturile costă între 10 şi 15 lei. De aici vă recomand să încercaţi baclavalele, sunt proaspete şi bine însiropate.
 
La băuturi mi s-a părut că stau cam prost. Cafeaua e 6 lei, berea 8 ei, ceaiul 5 şi ciocolata caldă costă 6 lei, la fel şi apa. O limonadă, un fresh şi un milkshake costă 10 lei. Dacă vreţi să încercaţi narghileaua veţi scoate din buzunar 25 de lei.
 
Să spunem că servirea a fost în regulă, chiar dacă fata care ne servea a uitat comanda (nu pricep de ce nu îşi notează).
Per total mi-a plăcut şi mi s-a părut foarte frumos gestul de a oferi un mărţişor tuturor fetelor prezente în local.
 
Conform Registrului Comerţului, restaurantul funcţionează pe SC Middle East Parteners SRL şi este administrat de Karam Joceline Ep. Youssef Baaklini şi Karam George. Acesta din urmă se mai ocupă și de următoarele societăți: SC Domino Star Interatioal SRL, SC GNK Shipping & Trading LD SRL, SC Middle East Trading SRL, societatea comercială SC Wood Forest Style SRL (radiată) și societatea comercială Wood Forest Style SRL (radiată).
 
Informaţii utile:
Adresa: Bd. Tomis nr. 122
Facebook: https://www.facebook.com/pages/restaurant-beirut-constanta/207761705915860
Contact: 0788 810 024 sau geognk@yahoo.com
Modalităţi de plată: Visa, Mastercard, American Express, Discover sau Cash
Site: www.restaurantbeirut.ro
Wi-fi: Da Parola: beirutgnk123
Program: Luni – Joi: 09.00 – 01.00 Vineri – Duminică: 09.00 – 02.00
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii