Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 20 aprilie, unul dintre cei mai iubiţi comedianţi din lume...

ro

20 Apr, 2016 00:00 2599 Marime text

 
Alfred Hawthorne Hill sau, pe înţelesul tuturor, Benny Hill, s-a stins din viaţă la data de 20 aprilie 1992. Avea 68 de ani. Celebrul actor a fost îngropat la cimitirul Hollybrook, lângă locul lui de naștere, în Southampton.  
 
Înainte de a ajunge comedian, Hill a lucrat ca lăptar, paznic, şofer şi chiar toboşar. Încurajat să între în lumea televiziunii, pentru început, a lucrat ca asistent pe un platou de filmare. Primul show pe care acesta l-a realizat a fost într-un club de striptease.
 
Deoarece dorea să ajungă cât mai sus în carieră, s-a înscris în cadrul unei preselecţii pentru un rol la un teatru destul de cunoscut. Înregistrează un eşesc, însă cea de-a doua încercare a fost încununată cu succes.
 
În anul 1955, a fost lansat „The Benny Hill Show”. Combinaţia inovatoare de umor cântat şi mimat au asigurat succesul emisiunii, timp de 40 de ani. Serialul a fost difuzat în 109 ţări şi a câştigat un premiu Bafta.
 
De asemenea, actorul a apărut în filme precum „The Italian Job” (1969), „Chitty Chitty Bang Bang" (1968), „Ernie The Fastest Milkman În The West".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii