Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Se implinesc 96 de ani de la nașterea celebrului comediant englez Benny Hill

ro

21 Jan, 2020 00:00 1633 Marime text
 
Benny Hill (n. Alfred Hawthorn Hill, 21 ianuarie 1924 - d. 20 aprilie 1992) a fost un cunoscut comic britanic, realizator de emisiuni de divertisment.
 
Alfred Hawthorn Hill s-a născut la 21 ianuarie 1924 în Southampton, pe coasta de sud a Angliei, scrie wikipedia.org. Tatăl său, Alfred Hill (ulterior, managerul unui magazin de aparate chirurgicale care vând cel mai mult prezervative) și bunicul Henry Hill au fost ambii clovni de circ. Hiller la Woolworths,în calitate de om de lapte, operator de pod, șofer și tobosar, înainte de a deveni un manager de scenă cu o revistă turistică. A fost chemat în 1942 și a fost instruit ca mecanic în armata britanică. A servit ca mecanic, șofer de camion și operator de lumini de lumină în Normandia după septembrie 1944 și mai târziu a fost transferat la serviciile de divertisment combinat înainte de sfârșitul războiului.
 
Inspirat de "starii de comedie" din serialul de muzică britanică, și-a pus amprenta în show-business. El și-a schimbat numele în "Benny" în semn de omagiu față de comediantul său preferat, Jack Benny
 
A murit pe 20 aprilie 1992 la vârsta de 68 ani. Pe 22 aprilie, vecinii au chemat poliția, si l-au găsit pe Hill, mort, stând în fotoliu, în fața televizorului. În ziua când a murit Hill, un nou contract a sosit în poștă de la Central Independent Television. Cauza morții lui Hill a fost oficial inregistrata ca tromboza coronara. Hill a fost îngropat la cimitirul Hollybrook lângă locul lui de naștere în Southampton pe 26 aprilie 1992.
 
Averea lui Hill a fost estimată la £10 milioane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii