Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 14 septembrie, actorul român Mihai Fotino...

ro

14 Sep, 2014 14:49 2185 Marime text
În anul 1930, pe 14 septembrie, la Bucureşti, s-a născut actorul Mihai Fotino, cunoscut ca Mişu Fotino. Copilăria şi adolescenţa le-a trăit la Braşov, unde tatăl lui era actor şi cu care a jucat împreună de când era foarte mic. A debutat la vârsta de şase ani, în anul 1936, în piesa de teatru „Coloniale”.
Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Braşov, iar din 1956, a jucat la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale" din Bucureşti. De asemenea, a jucat în numeroase filme şi producţii de televiziune, printre acestea numărându-se „Directorul nostru", „Telegrame", „Porto-Franco", „Codin", „Politică şi delicatese”, „Titanic vals", „Amprenta”, „Balul de sâmbătă seara", „Elixirul tinereţii”, „Tufă de Veneţia", „Chiriţa la Iaşi", „Sexy Harem Ada-Kaleh".
În 2006, Mihai Fotino a primit premiul Uniunii Teatrale din România. De asemenea, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului", a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – „Arta Spectacolului".
Mihai Fotino s-a stins din viaţă pe 13 ianuarie 2014, la vârsta de 83 de ani.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii