Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
23:26 19 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Chives, efect pozitiv în prevenirea anumitor tipuri de cancer

ro

19 Dec, 2015 00:00 1178 Marime text
Chives face parte din familia Allium, la fel ca usturoiul, ceapa sau prazul, şi este cultivată pentru aroma sa, dar şi pentru proprietăţile sale curative. Chives este un aliment sărac în calorii, însă bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi. Alicina conţinută de chives este cunoscută pentru proprietăţile antibacteriene, ceea ce face din acest aliment un bun dezinfectant. Chives poate relaxa stomacul în caz de indigestie şi ajută în prevenirea bolilor cardiace.
 
O singură lingură de chives tocat asigură 3% din doza zilnică recomandată de vitaminele A şi C. De asemenea, chives conţine în cantităţi mai mici vitamina K, folaţi, calciu, magneziu, fosfor, potasiu şi colină, o vitamină ce intervine în degradarea acizilor graşi şi a glucozei, cu efecte benefice pentru somn, memorie şi dezvoltarea muşchilor.
 
Chives, ca de altfel întreaga familie Allium, conţine compuşi organosulfur, având efect dovedit în tratarea sau prevenirea anumitor tipuri de cancer, precum cel de stomac, prostată sau esofag. Folaţii conţinuţi de chives pot ajuta în tratamentul depresiei, prin prevenirea secreţiei de homocisteină în exces, ceea ce, implicit, ar împiedica producerea de serotonină, cunoscută ca „homonul fericirii”.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii